Foto: Privātais arhīvs
Karaliski gards ķiršu laika kārums - Švarcvaldes ķiršu torte. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Sastāvdaļas paredzētas 24 cm diametra veidnei.

18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ķirši dekoram tumšā šokolāde dekoram BISKVĪTAM:6 olas150 gcukurs150 gmilti3 ĒKnesaldināts kakao (ar kaudzi) CUKURA SĪRUPAM:1 glāzecukurs1 glāzeūdens pēc garšasķiršu liķieris PUTUKRĒJUMAM:500 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs ĶIRŠU PILDĪJUMAM:500 gķirši bez kauliņiem (svaigi vai saldēti)3 ĒKcukurs0.5 ĒKkartupeļu ciete

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru, veidnes malas ietauko.

2

Gatavo biskvītu. Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ gaišā, gaisīgā masā.

3

Atsevišķā traukā samaisa miltus ar kakao un tad pa porcijām iecilā un iemaisa olu masā.

Foto: Privātais arhīvs
4

Mīklu lej veidnē un cep 30 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
5

Biskvītu atdzesē un sagriež trīs daļās.

Foto: Privātais arhīvs
6

Gatavo cukura sīrupu biskvīta ripu piesūcināšanai. Cukuru un ūdeni liek katliņā un karsē, līdz cukurs izkusis. Tad atdzesē un iemaisa ķiršu liķieri pēc garšas.

7

Gatavo putukrējumu. Sakuļ saldo krējumu stingrās putās, iecilā un iemaisa pūdercukuru.

8

Gatavo ķiršu pildījumu. Ķiršus liek katliņā, pievieno cukuru un karsē, līdz masa sāk burbuļot. Iemaisa cieti, karsē vēl minūti, tad noņem no plīts un atdzesē.

9

Piesūcina pirmo biskvīta ripu ar sīrupu, uzklāj putukrējumu un liek virsū ķiršus bez šķidruma.

Foto: Privātais arhīvs
10

Liek virsū otro biskvīta ripu, samitrina to ar sīrupu, pārziež ar putukrējumu, liek virsū atlikušos ķiršus.

Foto: Privātais arhīvs
11

Liek virsū trešo biskvīta ripu, samitrina ar sīrupu.

Foto: Privātais arhīvs
12

Visu torti pārziež ar putukrējumu, liek ledusskapī uz stundiņu. Pa to laiku sarīvē šokolādi dekorēšanai.

Foto: Privātais arhīvs
13

Dekorē torti ar šokolādes skaidiņām un svaigiem ķiršiem.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!