Fоtо: Viesturs Radovics/DELFI

Pirmais Latvijā pie šitake sēņu audzēšanas ķērās Andris Vjaksa, kurš saimnieko viesu mājā "Garīkas" un atpūtniekiem brokastīs galdā ceļ ekskluzīvu ēdienu – zem kraukšķīgu dārzeņu kalna slēpjas staipīga siera cepurīte, pufīga omlete un sātīgas sēnes. Sastāvdaļas namatēvs liek uz acs un arī citiem ēst gatavotājiem aicina darīt tāpat.

::recepte::

Uz pannas sacep smalkos gabaliņos sagrieztas sēnes ar sīpoliem.

Kamēr sēnes čurkst uz pannas (tās var cept eļļā vai sviestā, kā nu sirds kāro), olas sakuļ ar skābo krējumu un sāli.

Uz cepamās pannas biezā kārtā liek apceptās sēnes un pārlej ar sakultām olām. Omleti var gatavot arī mazos trauciņos, kas ir karstumizturīgi.
Fоtо: Viesturs Radovics/DELFI

Kad olas izcepušās, omleti pārkaista ar sarīvētu sieru un iešauj atpakaļ krāsnī uz kādu brīdi.

Kad siers izkusis, omleti dekorē ar smalki sagrieztiem dārzeņiem un zaļumiem.
Fоtо: Viesturs Radovics/DELFI
::!recepte::

Lai labi garšo!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !