Gaidot Jāņus, šefpavārs Uģis Veits un "Lidl virtuve" iesaka interesantu recepti, kas ap karsti liesmojošo grilu sapulcēs ne tikai veģetāriešus.

::recepte::

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Sakapā pētersīļus.

Blenderī vai virtuves kombainā kopā ar garšvielām liek noskalotus konservētus turku zirņus un sablendē.

Sablendētos turku zirņus bļodā samaisa ar sīpoliem, ķiplokiem, pētersīļiem un rīvmaizi. Ar mitrām rokām izveido vienādus plācenīšus vai bumbiņas.

Liek uz grila uz 5-10 minūtēm, cepot no katras puses, līdz falafeles kļūst zeltaini brūnas.

::!recepte::

Falafeles lieliski garšos kopā ar burkānu un kāpostu salātiem!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!