Ja ledusskapja stūrī pēc gada īsākās nakts skumji kalst jāņabērnu sanestie siera kalni, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" aicina - liec tos lietā un pagatavo Jāņu siera kēksiņus jeb mafinus.

::recepte::

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.

Uz pannas divās ēdamkarotēs eļļas nedaudz apcep ķiplokus.

Sajauc olu ar aptuveni 4 ēdamkarotēm eļļas.

Pievieno olām paniņas, miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.

Visu apmaisi līdz viendabīgai mīklai, bet nesakul.

Pievieno masai sieru, daļai mīklas pievieno dilles vai pētersīļus, atkal viegli sajauc. (Šai mīklai ir vēlams, lai ir kunkuļi!)

Lej mīklu pa cepamformām, apsmērē kēksiņu virsu ar ķiploku eļļu un cep cepeškrāsnī 13-16 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu.

::!recepte::

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!