Foto: Privātais ahīvs

Iepazīstiet "Bunny Chow", īpašu Dienvidāfrikas "street-food" delikatesi, kas ir tikpat unikāla kā stāstā, tā garšā. Sākotnēji šis bagātīgais ēdiens tika radīts Dērbenas indiešu kopienā un tas sastāv no maizes klaipa, kuram ir izņemts centrs un piepildīts ar bagātīgu, aromātisku kariju. Par ēdienu stāsta un recepti iesaka Rihards Janmers (instagramā un tiktokā atrodams šādi: "@riharudo.bento").

Šī ēdiena nosaukuma pirmais vārds "Bunny", nebūt neietver informāciju, kāda gaļa ir atrodama tajā, bet drīzāk, ka tā nāk no indiešu tirgotāju kastas "Bania" nosaukuma. Šie tirgotāji bieži bija iesaistīti pārtikas tirdzniecībā. Laika gaitā "Bania" sarunvalodā tika saīsināts un pārveidots par "Bunny".

Savukārt "Chow" daļa ir slengs vārdam "ēdiens". Tādēļ, tiešais ēdiena tulkojums būtu "Banias ēdiens". "Bunny Chow" piedāvāja praktisku un izdomas bagātu risinājumu strādniekiem, kā ērti pārnēsāt pusdienas bez vienreizlietojamajiem traukiem. Maize darbojas gan kā pasniegšanas trauks, gan kā piedeva pašam karijam, padarot to par ideālu maltīti cilvēkiem, kas nevēlās atstāt aiz sevis kādus gružus. Gluži kā saldējumu konusā noplēšot pa gabaliņiem no sāniem un izmantojot to kā karoti, lai aizķertu pašu kariju.

Ideāli piemērots dalīšanai ar draugiem piknikos vai sporta spēļu skatīšanās laikā. Šis ēdiens sola piedzīvojumu, kas ir gan piepildīts, gan vēsturiski nozīmīgs.

::recepte::

Tomātiem iegriež X un tos aplaucē, lai varētu noņemt miziņu. Kad tie atdziest, izgriež serdi un sakapā mazākos gabalos

Pannā ielej nedaudz eļļu, liek klāt kanēļa standziņu, ķimenes un zvaigžņu anīsu.

Pacep 10-15 sekundes, konstanti maisot.

Un liek klāt sakapātu ķiploku un ingveru, kā arī sīpolu.

Cep līdz sīpols sāk iegūt krāsu.

Pievieno iepriekš izplaucētos tomātus un timiānu, sāli. Cep 2-3 minūtes, turpina maisīt.

Pievieno visas garšvielas kurkumu, garam masala, čilī, koriandru. Un visu apmaisa!

Pievieno sagriezto vistu un ūdeni, līdz tas pilnībā apklāj visu, vāra 3-5 minūtes.

Pievieno kartupeļus un vāra 20 minūtes, līdz vista ir mīksta un kartupeļi ir nedaudz sadalījušies. Tie kariju arī sabiezēs, ja atstās ilgāku laiku, līdz tie pilnībā sadalās.

Iegriež maizē četrstūri un izņemam ārā mīkstumu.

Kad karijs ir gatavs, izņem zvaigžņu anīsu, kanēļa standziņu un timiāna zariņus un pievieno turku zirņus.

Kad karijs sabiezējis, liek to iekšā maizē un izdekorē ar garšaugiem.

Var sagriezt maizi mazos gabaliņos un ēst vienlaicīgi vairāki cilvēki.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!