60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
5 gab.vidēji lieli āboli50 gcukurs sula no viena citrona20 gmilti0.5 TKkanēlis DRUMSTALĀM120 gvalrieksti vai pekanrieksti140 gmilti100 gauzu pārslas110 gbrūnais cukurs1 TKkanēlis1 šķipsnasāls110 gauksts sviests
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2
Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež nelielos kumosa izmēra kubiņos. Ber traukā, pievieno cukuru, citrona sulu, miltus un kanēli, visu samaisa.
3
Sagatavotos ābolus ber viegli ietaukotā cepamtraukā un vienmērīgi izlīdzina.
4
Citā traukā samaisa kapātus riekstus, miltus, auzu pārslas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem visu saplucina, veidojot zirņa izmēra drumstalas.
5
Sagatavotās drumstalas vienmērīgi kārto pāri āboliem un liek cepties aptuveni 45 minūtes, līdz ābolu masa sāk burbuļot, bet virskārta kļuvusi zeltaini brūna.
6
Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē (ja vien ir pacietība) un bauda ar vaniļas saldējumu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit