Projektu atbalsta
Sponsor Logo

Pateicoties graudaugiem un sēklu mitruma uzsūktspējai, salāti pat nākamajā dienā neatsulosies, bet kļūs tikai garšīgāki. Maltīte labi garšos arī aukstā veidā, bet, ja vēlies, pirms ēšanas biroja virtuvē vari uzsildīt mikroviļņu krāsnī visu līdzpaņemtā trauciņa saturu vai arī tikai gaļas bumbiņas.

Sastāvdaļas 1 porcijai:

GAĻAS BUMBIŅĀM

  • 150 g maltās gaļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • paprikas pulveris

  • SALĀTIEM:

  • sauja ķirštomātiņu
  • dilles pēc garšas
  • 1/2 TK cukura
  • 1 ĒK olīveļļas
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 bundžiņa zaļo zirnīšu “Bonduelle”
  • 1 bundžiņa graudaugu-sēklu maisījuma “Bonduelle”
  • Pagatavošana:

    Samaisa gaļu ar pārējām sastāvdaļām, veido no masas kotlešu lieluma bumbiņas un liek verdošā ūdenī. 
    Uzliek katlam vāku un uz nelielas liesmas vāra tās 15 minūtes.
    IETEIKUMS: No tītara, vistas vai liesas liellopa maltās gaļas gatavotas bumbiņas ļaus ieekonomēt kalorijas, savukārt gāzes/elektroenerģijas ekonomijas nolūkos vari pagatavot bumbiņu dubultporciju – tās lieliski garšos arī aukstā veidā kā veselīga launaga uzkoda uz graudu maizes ar kādu gurķa vai tomāta šķēli kompānijā.
    Gatavo salātus. Ķirštomātus sagriež uz pusēm, pievieno sakapātas dilles, zaļos zirnīšus, graudaugu-sēklu maisījumu, cukuru, kas līdzsvaros tomātu skābumu, eļļu, sāli, piparus un visu samaisa. 
    Liek salātus trauciņā, virsū tiem gaļas bumbiņas, pārkaisa ar paprikas pulveri.
    Lai labi garšo!
    Projekta ''Pusdienas birojā ar Bonduelle Inspiration'' veidotāji: saturs – Jolanta Roze, dizains – Martina Sergejeva, izstrāde – Nikolajs Trubačistovs, projekta vadītājas – Žanete Zīlīte, Liene Lacberga, Kristīne Melne.
    Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.