Projektu atbalsta
Sponsor Logo

Tvaicēts lasis ar zirnīšiem, spinātiem un graudaugu maisījumu

Sulīgu lasi līdzņemšanai uz darbu vari pavisam vienkāršā, slaidajai līnijai draudzīgā manierē pagatavot arī tad, ja tev nav cepeškrāsns. 10 minūtēs, kamēr lasis tvaicēsies, tev atliks vien salikt kastītē pārējās sastāvdaļas gardām biroja pusdienām.

Sastāvdaļas vienai ēdienreizei:

  • 150–200 g laša filejas 
  • 2 šķēles citrona sauja spinātu 
  • 1/2 avokado neliels gurķis 
  • dilles pēc garšas 
  • 1 bundžiņa zaļo zirnīšu “Bonduelle” 
  • 1 bundžiņa graudaugu maisījuma “Bonduelle” 
  • 2 ĒK bezpiedevu jogurta 
  • 1 TK graudu sinepju

Pagatavošana:

Nelielā katliņā vai pannā ar vāku ielej nedaudz ūdens – tā, lai pannas vai katla apakša būtu pārklāta aptuveni centimetru, – un uzkarsē. Saloka folijas loksni vairākās kārtās, lai tā būtu izturīgāka. Loksnes vidū liek laša šķēli, pārkaisa ar sāli, pipariem un uzliek pāris citrona šķēlīšu.
Aizloka folijas loksnes malas pāri lasim, veidojot ciešu vīstokli. Liek laša vīstokļus katlā/pannā un uz vidējas liesmas zem vāka tvaicē 8–10 minūtes.
IETEIKUMS: Lai ietaupītu elektroenerģiju/gāzi, vienā reizē tvaicē vairākus laša vīstokļus.
Pa to laiku sagriež šķēlēs gurķi, avokado mīkstumu, sakapā dilles un liek pusdienu kastītē, pievienojot arī sauju spinātu, zaļos zirnīšus, graudaugu un sēklu maisījumu. Nelielā aizvākojamā trauciņā vai burciņā iejauc jogurta un graudu sinepju mērci.
Pirms ēšanas visas sastāvdaļas samaisa kopā, pārlej ar mērci. Ja vēlas, lasi birojā var uzsildīt mikroviļņu krāsnī, tikai jāatceras, ka tad tas jāizņem no folijas.
Lai labi garšo!
Projekta ''Pusdienas birojā ar Bonduelle Inspiration'' veidotāji: saturs – Jolanta Roze, dizains – Martina Sergejeva, izstrāde – Nikolajs Trubačistovs, projekta vadītājas – Žanete Zīlīte, Liene Lacberga, Kristīne Melne.
Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.