Nūdeles ar lociņu eļļu ir vienkāršs ēdiens no eļļas, lokiem, nūdelēm, sojas mērces un nedaudz cukura. Nūdeles var pasniegt brokastīs, pusdienās, vakariņās, un tās var pat kalpot kā ātrā uzkoda. Pēc tam, kad eļļa ir pagatavota, to varat pielikt klāt dažādiem Austrumu ēdieniem vai salātiem.
Nūdeles ar lociņu eļļu
- 150 ml augu eļļas **;
- 6 garie loki (sagriezti trīs daļās);
- 100 ml tumšās sojas mērces;
- 45 g cukura;
- nūdeles;
- pēc izvēles: 0,5 TK austeru mērces (uz katru nūdeļu porciju).
** Atlikušo loku eļļu var izmantot citos Austrumu virtuves ēdienos garšas bagātināšanai vai pielikt klāt nākotnes nūdeļu ēdieniem.
Sastāvdaļas:
1. Uzkarsējiet pannā cepamo eļļu. Vispirms apcepiet loku baltās daļas (kātus). Tas ir noderīgi, jo baltās daļas ir stingrākas un cepas ilgāk.
2. Līdz ko tās sāk brūnēt, izņemiet ārā un pēc tam pievienojiet loka zaļo daļu. Nepārtraukti maisiet ar lāpstiņu, līdz lociņi ir aromātiski un mēreni brūni. Šis process padarīs eļļu aromātiskāku, un vēlāk to varēsiet izmantot dažādiem ēdieniem. Pēc tam lociņus izņemiet un nolieciet uz papīra salvetēm.
3. Ļaujiet eļļai atdzist, pirms to izkāst caur marli. Eļļu var likt burciņās izmantošanai nākotnē.
4. Tajā pašā katliņā/pannā, kur bija eļļa, varat liet iekšā sojas mērci ar cukuru un vārīt uz vidēji lielas uguns. Vāriet apmēram 15–20 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt. Sojas mērci var pārliet atsevišķā traukā.
5. Uzkarsējiet katlā ūdeni un vāriet nūdeles saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma. Noņemiet katlu no uguns un izkāsiet nūdeles.
Gatavošana:
Atsevišķā bļodā ielieciet 2 TK loku eļļas un 2–3 TK sagatavotās sojas mērces, un pēc izvēles austeru mērci. Pa virsu lieciet nūdeles. Uzberiet sakapātus svaigos lociņus. Nūdelēm blakus vēl pielieciet fritētos lokus (kurus izmantojāt eļļas sagatavošanai). Apmaisiet un baudiet!
Pasniegšana:
Foto: Kristaps Janmers
Taivānas kulinārijas kultūra un kārdinošas receptes – uzzini vairāk projektā ‘Ēdiens ir mīlestība’ un pārbaudi savas zināšanas erudīcijas testā