Pēc kārtīgas pastaigas vai citām aktivitātēm svaigā gaisā kādā brīdī noteikti vēders sāk kurkstēt un burkšķēt, bet kur gan remdēt izsalkumu? Ne tikai galvaspilsētā var nobaudīt pasakainu maltīti, tādēļ droši brīvdienās vai nelielā atvaļinājumā dodies gastronomiskā izbraucienā tepat pa Latviju, piknika grozu atstājot mājās. Neapoles stila pica, suši torte, sulīgas ribiņas, karbonāde ar siera cepuri vai krēmīga siera kūka – atliek tikai izvēlēties! Lūk, stilīgas ēstuves lielākajās pilsētās, kur pasūtīt ēdamo līdzņemšanai, ko notiesāt tuvējā parkā vai savā nakšņošanas vietā.

Rakstā varēsi iepazīties ar vietām, kur iestiprināties šādās pilsētās:

  • Ventspils;
  • Jūrmala;
  • Daugavpils;
  • Rēzekne;
  • Liepāja;
  • Cēsis;
  • Jēkabpils;
  • Jelgava;
  • Jelgava;
  • Ogre.

Soļanka un mango čatnijs Ventspilī

Cūkgaļas kotletes un franču karbonādes var baudīt kafejnīcā "Dārzā", tās vadītājs Viesturs Ņevzorovs uzsver, ka gaļa ir Latvijā audzēta un nāk pa taisno no ražotāja. Īpaši atzinīgus vārdus vienmēr saņem soļanka, kur katlā nonāk pašu taisītās desas, arī kartupeļu biezeni slavē. Viesturs smejas, ka panākumu atslēga ir labi daudz sviesta un lauku piena. "Reizi nedēļā gatavojam viltotās irbītes ar sviestu, sieru un zaļumiem, ja irbīšu nav, vietējie ēdāji kļūst nīgri," viņš pajoko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!