
To, ka Indijai vēsturiski bijusi liela ietekme tajā, kā veidosies pārējās pasaules kulinārija, apliecina tas, ka daudzi kuģotāji no Eiropas devušies tieši uz šo zemi pēc garšvielām un citām izejvielām. Veģetāras rīsu maltītes, pikanti gaļas ēdieni un medaini saldi našķi – tās ir tikai dažas lietas, ko izcelt no šīs valsts nacionālās virtuves.
Turpinot Tasty.lv rakstu sēriju par 10 dažādu pasaules nacionālo virtuvju ēdieniem, ko vērts nobaudīt kaut reizi mūžā, šoreiz kulinārais ceļojums vedīs tieši uz Indiju.
Bet, ja Indija nevilina, aizceļo uz Francijas, Lielbritānijas, Vācijas, ASV vai Spānijas kulinārajām ārēm!
- 1. Khaman – turku zirņu sāļais našķis
- 2. Dum Aloo – kartupeļu maltīte
- 3. Imarti – miltu un cukura sīrupa saldumi
- 4. Naan – indiešu maize
- 5. Palak paneer – spinātu pamatēdiens
- 6. Lassi – pikantais jogurta dzēriens
- 7. Tandoori vista
- 8. Barfi – kondensētā piena saldumi
- 9. Koftas karija mērcē
- 10. Dažādo kariju nokrāsas