Foto: Shutterstock
Kādā ģimenē reiz novērota mīļa un sirsnīga tradīcija. Sākoties Pirmajai adventei, mājās tika izkarināta katram ģimenes loceklim šūta Ziemassvētku zeķe, kurā pārējie, kad vēlējās un bija iespējas, neredzot un klusiņām, ieslidināja mazas dāvaniņas. Un pārsteigti tika nevis bērni, bet pieaugušie. Tāpēc mēs piedāvājam idejas mazajām gardumu dāvaniņām, kuras svētku mēnesī iepriecinās tavus mīļos. Bet, ja esi ar radošu noskaņu, pagatavo kārumu dāvaniņas mājās, idejas un receptes smelies "Tasty".

"Choco_lāde" šokolāde

Šokolāde, kas radīta no pupiņas līdz tāfelītei, būs jauka dāvana tiem, kas novērtē kvalitatīvus saldumus. Mūsuprāt, dāvanas saņēmējs varēs iekraukšķināt šokolādes tāfelītē un ļauties saldām iztēlēm. Šokolāde nesatur rafinētu cukuru un ir draudzīga vegāniem. "Choco_lāde" nosaukumā apvienots angļu valodas vārds "chocolate" un latviešu "lāde", lai jebkurā pasaules vietā kopā ar šokolādi būtu arī daļas Latvijas.

Bet, ja vēlies darboties virtuvē, vari radīt savu šokolādes sirsniņu, Ziemassvētku zvaigznīti vai kādu citu simbolisku figūru, izkausējot šokolādi un pagatavojot savu šokolādes formiņu. Par to, kā kausēt šokolādi, lasi šeit.
Foto: Publicitātes foto

"Dabas gardumi" augļu-ogu salmiņi

Tie radīti no Latvijas augļiem un ogām. Var izgaršot Latvijas garšas, kas nākušas no dabas – zemeņu, upeņu, jāņogu, dzērveņu, ērkšķogu, smiltsērkšķu, arī ābolu ar kanēli. Mūsuprāt, interesenta našķa pasniegšanas forma, ko var izgaršot ne tikai mājās, bet, piemēram, ziemas pārgājienā ar ģimeni un bērniem.
Foto: Publicitātes foto

"Torņu ielas saldumi" zefīrs

Dāvana ar savu maigumu un gaisīgumu kā reiz piemērota svētkiem. Zefīri ir ar glazūru un bez tās. Daudzveidīgas garšas – vaniļas, zemeņu, tiramisu, upeņu, aveņu dzērveņu, kā arī ķiršu un iebiezinātā piena pildījums. Ar šādu dāvanu, iespējams, vari iepriecināt savu otro pusīti, netieši pasakot mīlestības apliecinošus vārdus.

Tu vari pagatavot zefīrus – gaisīgus kā mākoņus – arī mājās. Kā to izdarīt, lasi šeit.
Foto: Publicitātes foto

"Kārumu fabrika" dateļu bumbiņas

Bumbiņas veidotas no dateļu masas, auzām un kokosriekstu skaidiņām. Oriģināla dāvana, kurā mijas gardēžu prieks un veselīgāks saldums. Pieejamas garšu variācijas – ar dzērvenēm, aprikozēm, šokolādi, zemesriekstiem un āboliem. Ziemassvētku zeķē ieslidinātais kārums iepriecinās tavu otro pusīti.

Ja vēlies ļauties radošumam virtuvē, dateļu konfektes vari pagatavot mājās. Iedvesmu smelies šeit.
Foto: Publicitātes foto

"Mētru gardumi" cidoniju bezē cepumi

Dāvana sagādās prieku tiem, kas bauda saldi-skābenas garšu nianses. Bezē gatavots no olu baltuma un cidonijas sukādēm. Zemnieku saimniecības "Mētras" pirmie bezē cepumu ražošanas mēģinājumi sākās, savā cepeškrāsnī kaltējot cidonijas sev pašiem un tuvākajiem draugiem, līdz radās dažādi cidoniju produkti.

"Saldās bučiņas" jeb gaisīgus bezē cepumus vari pagatavot savā virtuvē, recepti lasi šeit
Foto: Publicitātes foto

"Kniploks" ķiploku mērce ar čili

Šī dāvana iederēsies tur, kur nepieciešams ķiploka asumiņš – pie desiņām, gaļas, marinādēs. Čili rada sildošu pēcgaršu, kas piederīga ziemai. Ja uzsmērē uz rupjmaizes, tad garša atsauc bērnības atmiņas, kad vecāki aicināja ēst ķiplokmaizi, lai veselība turētos stipra.

Foto: Publicitātes foto

"Smuk' dāvan'" ērkšķogu čatnijs

Neparasta dāvana, kas papildinās sierus, rīsu un vistas gaļas ēdienus un dārzeņus. Čatniju var izmantot silto mērču, zupu un sautējumu gatavošanā, arī tomātu mērces vietā. Čatnijs ir sulīgs, ar saldskābu garšu. Interesants čatnija salikums ar ērkšķogām, oriģināli.

Pikantu garšu cienītāji var mājās pagatavot čatniju, noformēt skaistā burciņā, un pašdarināta dāvana gatava. Receptes lasi šeit.
Foto: Publicitātes foto

"Karameļu darbnīca" maršmalovi

Ziemassvētku garšu, mūsuprāt, rada maršmalovi ar ābolu, apelsīnu un kanēļa garšu. Mīksti, kūstoši un maigi. Dāvana, ar ko našķoties, kopā ar bērniem. Mūsdienīga dāvana.
Foto: Publicitātes foto

"NelleUlla" piena šokolāde ar avenēm

Saldi, dabiski un koši. Mūsuprāt, tieši sārtās odziņas piešķir šokolādei akcentu. Par šo tāfelīti pats ražotājs saka tā: "Odziņu savrupā daba un avenājos ieslēptais krāšņums maigi notverts saldas un maigas piena šokolādes klēpī".

Ja tev svētku laikā radusies ideja no mājās jau esošās šokolādes pagatavot karsto šokolādi un kopā ar ģimeni to nobaudīt, recepti lasi šeit.
Foto: Publicitātes foto

"The beginnings" kokosriekstu-ingvera cepumi

Mūsuprāt, dāvana ar eksotisku akcentu un ziemīgu noskaņu, ko rada ingvers. Savdabīgs, bet ļoti saderīgs garšu apvienojums. Interesanta un garšīga alternatīva klasiskiem un svētku cepumiem.

Tomēr gardus cepumus vari pagatavot arī mājās un skaisti tos noformēt. Recepšu kolekciju skaties šeit.
Foto: Publicitātes foto

"Dabīgs gardums" ogu un augļu konfektes

Augļu un ogu konfektes ir jau mums pazīstamas, bet tās ir tik garšīga dāvana svētkos. Iegūtas no augļiem un ogām. Konfektes ir bez laktozes un glutēna.

Ļaujies savam kulinārajam radošumam. Un lai izdodas radīt mājās un sevī svētku noskaņu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!