11 neparasti latviešu virtuves ēdieni, ar ko pārsteigt ārzemniekus
Foto: Shutterstock kolāža

Kaut mūsu senču tradicionālo ēdienu un produktu pūrā neatrast tādas apgrēcības kā fritētas bezdelīgu ligzdas, kaltētus tarakānus vai aizperētas pīļu olas, tomēr, parokoties latvisko recepšu pūralādē, var atrast dažu labu ideju, kas noderēs, lai ne pa jokam pārsteigtu ārzemniekus, kas vēlas izbaudīt Latvijas garšas.

Ja jau spāņi, franči un itālieši var stundām ilgi apjūsmot savus nacionālos ēdienus un produktus, aizrautīgi skaidrojot, ar ko viens šķiņķis atšķiras no otra, tad mēs nolēmām dot pretsparu un sarūpēt 10 stāstus par latviešu iecienītiem ēdieniem, ko nu tu varēsi atklāt draugiem no tuvām un tālām ārzemēm, atainojot mūsu, kā izrādās, neparasti daudzveidīgos ēšanas paradumus.

Maizes zupa

11 neparasti latviešu virtuves ēdieni, ar ko pārsteigt ārzemniekus
Foto: Shutterstock

Maizes zupa ir viens no tiem ēdieniem, kas raksturīgs tieši Latvijai. Citviet pasaulē tādu neatrast un nenobaudīt, jo, kā zināms, mums tik ikdienišķā un pierastā rupjmaize lielā daļā pasaules valstu ir īstena eksotika, kur nu vēl no rupjās maizes gatavots deserts! Tādēļ šis būs īstais veids, kā pārsteigt ārzemju viesus, iepazīstinot ar mūsu valsts raksturīgajām garšām.

Ātrajā variantā maizes zupu var gatavot arī no veikalos nopērkamajiem gatavajiem maisījumiem, ko piedāvā vietējie ražotāji, tomēr pašu "no nulles" gatavotā būs, pirmkārt, lētāka, otrkārt, gardāka, treškārt, ideāli atbildīs ēdāju gaumei, jo varēsi gan dažādot garšu, gan pielāgot saldumu.

Lasi tālāk un atklāj vēl 10 pašmāju tradicionālās virtuves pērles ārzemju draugu pārsteigšanai.

Source

Tasty

Tags

Tradicionālā latviešu virtuve Aukstās zupas Auzu pārslas Cūkgaļa Dilles Miežu putraimi Nēģi Pelēkie zirņi Rudzu milti Rūgušpiens Rupjmaize Speķis
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form