
Kaut mūsu senču tradicionālo ēdienu un produktu pūrā neatrast tādas apgrēcības kā fritētas bezdelīgu ligzdas, kaltētus tarakānus vai aizperētas pīļu olas, tomēr, parokoties latvisko recepšu pūralādē, var atrast dažu labu ideju, kas noderēs, lai ne pa jokam pārsteigtu ārzemniekus, kas vēlas izbaudīt Latvijas garšas.
Ja jau spāņi, franči un itālieši var stundām ilgi apjūsmot savus nacionālos ēdienus un produktus, aizrautīgi skaidrojot, ar ko viens šķiņķis atšķiras no otra, tad mēs nolēmām dot pretsparu un sarūpēt 10 stāstus par latviešu iecienītiem ēdieniem, ko nu tu varēsi atklāt draugiem no tuvām un tālām ārzemēm, atainojot mūsu, kā izrādās, neparasti daudzveidīgos ēšanas paradumus.
Maizes zupa

Maizes zupa ir viens no tiem ēdieniem, kas raksturīgs tieši Latvijai. Citviet pasaulē tādu neatrast un nenobaudīt, jo, kā zināms, mums tik ikdienišķā un pierastā rupjmaize lielā daļā pasaules valstu ir īstena eksotika, kur nu vēl no rupjās maizes gatavots deserts! Tādēļ šis būs īstais veids, kā pārsteigt ārzemju viesus, iepazīstinot ar mūsu valsts raksturīgajām garšām.
Ātrajā variantā maizes zupu var gatavot arī no veikalos nopērkamajiem gatavajiem maisījumiem, ko piedāvā vietējie ražotāji, tomēr pašu "no nulles" gatavotā būs, pirmkārt, lētāka, otrkārt, gardāka, treškārt, ideāli atbildīs ēdāju gaumei, jo varēsi gan dažādot garšu, gan pielāgot saldumu.
Lasi tālāk un atklāj vēl 10 pašmāju tradicionālās virtuves pērles ārzemju draugu pārsteigšanai.
- 1. Skābputra – ēdiens un dzēriens 'divi vienā'
- 2. Asinsdesa un tās šausmu filmas cienīgās sastāvdaļas
- 3. Kļocku jeb asušku neparastie ēšanas paradumi
- 4. Melnais kaņepju sviests
- 5. Nēģi – apaļmutnieki karaliskai maltīte
- 6. Auzu pārslu ķīselis – vienaldzīgo nebūs
- 7. Sklandrauši – pica latviešu gaumē
- 8. Biešu aukstā zupa visās rozā nokrāsās
- 9. Pelēkie zirņi – nepelnīti piemirsts nacionālais lepnums
- 10. 'Vien' maz' cuciņ'' – no astes līdz pat ausīm