Foto: DELFI
12. janvārī Vecrīgā notiks ielu ēdiena festivāls jeb "Riga Street Food Festival", kurā četrpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri izies ielās, lai apmeklētājus sildītu ar radošām Latvijas garšām, kas drosmīgākas par restorānu ēdienkartēs sastopamajām, informē Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.

Festivāls notiks jau trešo reizi un šogad tā teritorija būs teju divreiz lielāka, skaidro Blaua. Pasākums notiks no pulksten 12 līdz 20 Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā, sniedzoties līdz pat Līvu laukumam. Te būs sastopami ne vien pasaules līmeņa šefpavāri, bet arī starptautiski atzītais ielu mākslinieks Kiwie, ar kura palīdzību tiks akcentēta ēdiena un ielu mākslas mijiedarbība.

“Šogad festivālā esam nolēmuši likt uzsvaru uz ēdiena un popularitātē augošās ielu mākslas simbiozi. Tas ir vēl viens aspekts, caur kuru parādīt, ar ko īpaša ir mūsu pilsēta. Īpaši tāpēc, ka "Riga Street Food Festival" aizvadītajos gados ļoti iecienījuši arī ārvalstu tūristi,” skaidro RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Foto: DELFI

Izaicinājumu pieņēmuši un festivālā piedalīsies:

3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, "Aprika", "Aqua Luna", "Centrālais gastro tirgus", "Entresol", "Ferma", "Garage/Osta", "Hercogs", "Kaļķu vārti", "Kolonāde. Mūsu stāsti", "Le dome", "Steiku haoss", "Tinto", "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā".

Jau ziņojām, ka "Riga Street Food Festival" 2018. gada izskaņā "Best Event Awards World" apbalvošanas ceremonijā tika atzīts par trešo labāko publisko pasākumu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!