Foto: Shutterstock

Šo sestdien, 24. septembrī, no pulksten 12 līdz 16 Užavas pagastā pie tautas nama notiks zivju tirgus. Tas būs pasākums, kurā varēs gan pamieloties, gan nopirkt zivtiņas līdzņemšanai, gan iesaistīties meistarklasēs, gan baudīt kultūras programmu, vēsta Ventspils novada pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Zivju tirgū būs iespēja iegādāties un baudīt dažādus zivju produktus. Apmeklētāji savas garšas kārpiņas palutinās ar novada saimnieču gatavotiem zivju ēdieniem – zivju zupu un oglēs ceptu siļķi, stāsta Zvaigzne.

Zvejnieku darbu varēs iepazīt dažādās meistarklasēs, un tā būs tīklu lāpīšana, zivju ķidāšana, jūrnieku mezglu siešana, arī zivju atpazīšana. "Un, protams, kā jau kārtīgā tirgū būs arī varena izsole. Savu produkciju piedāvās no tuvākas un tālākas apkārtnes ieradušies mājražotāji un amatnieki," uzsver pašvaldības pārstāve.

Ko vēl redzēs un dzirdēs tirgus apmeklētāji? Pirmie tirgus dienu ieskandinās Ugāles pūtēju orķestra mūziķi. Būs arī jestras tautisko deju polkas Vārves pagasta deju kolektīva "Vāruve" izpildījumā. Mazie apmeklētāji varēs baudīt aktivitātes kopā ar klauniem. Pulksten 14.30 apmeklētājus priecēs Andris Baltacis un Aldis Kise ar koncertprogrammu "Vasara pilnbriedā".

Lai visa tirgus padarīšana turētos kopā un katrs baudītu sev vēlamo, izdarības no Užavas estrādes vadīs aktieris Edgars Pujāts, kuram piepalīdzēs užavniece Linda Sāmīte.

"Ieeja tirgū – bez maksas. Jānorēķinās būs tikai tad, ja gribēsiet paēst un iegādāties dažādus labumus," tā Zvaigzne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!