Foto: Shutterstock
Sulīgas gaļas un gaisīgu maizīšu cienītāji 6. augustā jau piekto reizi pulcēsies Rīgas Burgeru festivālā Esplanādē, liecina informācija pasākuma mājaslapā. Šoreiz burgeru cienītājus gaidīs vairāk nekā 30 burgeru ēdnīcu pārstāvji no visas Latvijas, atsaucoties uz "Balticevents", ziņo "Travelnews".

12 stundas – no pulksten 11 līdz 23 – paredzētas raibas aktivitātes, piemēram, "Influenceru šovs", kurā piedalīsies pašmāju blogeri, dažādas ātrēšanas sacensības. Burgeru gatavotāji sacentīsies par festivāla labākā burgera titulu.

Noslēgumā paredzēts pašmāju mūziķu koncerts, tiesa, rīkotāji neatklāj koncerta dalībniekus, norādot, ka ik gadu skatītāji to uzzina tikai uzstāšanās laikā. Iepriekšējos gados uzstājušies tādi mūziķi kā "Bad Habit", "keksi", Normunds Rutulis u.c., norāda "Travelnews".

Ieeja pasākumā ir bez maksas, plašāka informācija atrodama "Facebook".

Fotogalerijā – festivāla lustes 2020. gadā.

Jau vēstīts, ka festivāla galvenais mērķis ir popularizēt pasaules "street food" populārāko ēdienu – burgeru un tā neskaitāmās interpretācijas. Tā ir kā iespēja Rīgas labākajiem restorāniem, bāriem un meistarīgākajiem šefpavāriem parādīt savu radošumu un iepazīstināt pasākuma apmeklētājus ar jaunām un interesantām burgeru interpretācijām, kas pārsteigs par pieredzējušākos ēdājus.

Pirmo reizi Rīgas burgeru festivāls norisinājās 2017. gadā. Togad pasākumā piedalījās 15 dalībnieki, un to apmeklēja 4000 viesi. Divus gadus vēlāk, 2019. gadā, dalībnieku skaits bija dubultojies, apmeklētāju skaits trīskāršojies, bet apēsto burgeru skaits septiņkāršojies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!