Foto: Shutterstock
Līdz 3. martam iespējams aplūkot 2022. gada vegāniskās pārtikas jaunumus Latvijā un nobalsot par saviem favorītiem aptaujā "Gada augu produkts", aicina programma "Augi & Draugi".

Aug pieprasījums pēc augu valsts alternatīvām dzīvnieku izcelsmes produktiem, un tās ir starp inovatīvākajām pārtikas kategorijām. Sākusies publiskā balsošana aptaujā "Gada augu produkts", kas apkopo jaunumus Latvijas tirgū un noskaidro veiksmīgākos produktus. Interesenti var balsot "Google Forms" vietnē šeit.

Titulam "Gada augu produkts 2022" uzņēmumi un sociālo tīklu lietotāji nominējuši 78 pārtikas produktus, no kuriem aptaujas žūrija atlasījusi 44 kandidātus četrās kategorijās: gaļas produktu alternatīva, piena produktu alternatīva, gatavā maltīte un saldais. Uz titulu pretendē gan mazumtirgotāju privātās preču zīmes produkti, gan jaunumi no maziem un vidējiem ražotājiem.

"Augu valsts alternatīvas ir nākotnes pārtika, kurā tālredzīgi iegulda arvien vairāk uzņēmumu. Latvijā varam lepoties ar vairākām vietējām inovācijām, kā arī baudīt 2022. gadā paplašinātu augu valsts maltīšu un desertu klāstu veikalos. Aplūkojiet šos produktus aptaujā un balsojiet par savu favorītu!" aicina aptaujas rīkotāja Alise Miļūna.

Aptauju otro gadu rīko programmas "Augi & Draugi" ietvaros. Pērn titulu "Gada augu produkts 2021" guva "Lidl" privātās preču zīmes "Vemondo" tofu, otro vietu – "Alpro" augu valsts jogurti, bet trešo – "Beyond Meat" gaļas alternatīvas. Balsošana noslēgsies 3. martā, un rezultāti tiks paziņoti nedēļas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!