Foto: Publicitātes attēls

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem arī šajā vasaras sezonā gardēžiem ir sagādājis īpašu piedāvājumu - "Izgaršo vietējo!". No 27. maija līdz 30. septembrim deviņos ēdināšanas uzņēmumos var nobaudīt ēdienus, ko raksturo vasarīgi vieglas un izsmalcinātas garšu kombinācijas, bet ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti sezonāli produkti un izejvielas no vietējiem mājražotājiem un saimniecībām.

Piedāvājuma "Izgaršo vietējo!" ietvaros Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumi ir papildinājuši savas ēdienkartes ar vasaras sezonai atbilstošiem ēdieniem, kuru pagatavošanā izmantota Jelgavas novada un Ozolnieku novada mājražotāju un saimniecību produkcija. Gardēži šajā sezonā aicināti baudīt svaigus salātus ar sezonas dārzeņiem vai mājas sieru, zivju ēdienu cienītājiem tiks piedāvāta dažādos veidos pagatavota store un līdaka, bet jaunas garšas kombinācijas varēs novērtēt liellopa, strausa, truša, vistas un cūkgaļas ēdienos.

Piedāvājumā netrūkst arī uzkodas, zupas, atspirdzinoši dzērieni un saldējuma kokteiļi, kā arī gardi deserti, piemēram, piparmētru musa kūka ar mandeļu šokolādes biskvītu, piparmētru – plūškoka mājas zefīri un atvēsinošs piparmētru saldējums. Šos un citus vasaras ēdienus iespējams nogaršot deviņos ēdināšanas uzņēmumos.

Jelgavas pilsētā

  • ģimenes restorānā "Hercogs" (Kr. Barona iela 3)
  • krodziņā "Istaba" (J.Čakstes bulvāris 7)
  • restorānā "La Tour de Marie" (Akadēmijas iela 1)
  • bistro "Silva" (Driksas iela 7/9)
  • picorānā "Tami-Tami" (Lielā iela 19A)
  • pusdienu restorānā "Otto" (Lielā iela 17)
  • tējas namiņā "Silva" (Pilssalas iela 2a)

Jelgavas novadā

  • viesu namā "Pūteļkrogs" (Zaļenieku pagasts)
  • kafejnīcā "Grantiņi" (Svētes pagasts)

Ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no astoņiem Jelgavas novada un Ozolnieku novada mājražotājiem un saimniecībām – strausu gaļa no strausu fermas "Mazzariņi", plūškoka ogu un augļu sulas un sīrupi no Blankenfeldes muižas, piparmētras no Lolitas Duges saimniecības, "Mālkalnu siers" no z/s "Blūdži", svaigas un kūpinātas gaļas produkcija no "Iecēnu delikateses", stores no audzētavas "Grantiņi", dārzeņi un augļi no z/s "Pūteļi", cepumi un maize no lauku sētas "Caunītes". Iepriekš piesakoties, ceļotājiem ir iespējams paviesoties saimniecībās un iepazīt to piedāvājumu un produkciju, informē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Piedāvājums "Izgaršo vietējo!" ir lielisks veids, kā novērtēt vasaras sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni. Piedāvājumā iekļautos īpašos ēdienus var nobaudīt no 27. maija līdz 30. septembrim. Vairāk informācijas par īpašo sezonas piedāvājumu un atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē uzziniet mājas lapā "Visit.jelgava.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!