Foto: Publicitātes foto
Aiviekstes pagasta Krievciemā ražošana uzsākta SIA "Ecos" alus darītavā "Bruši", kur top gaišais un tumšais alus ar nosaukumu "Bursh". Pie pircējiem tas nonāks jau jūnija sākumā, vēsta laikraksta "Staburags".

Šī ir viena no divām alus darītavām Latvijā, kurā vārīšanas procesā izmanto malkas krāsni, turklāt arī izejvielas tiek izmantotas tikai dabīgās, kas ir priekšnoteikums dzīvā alus iegūšanai, atklāj uzņēmuma vadītājs Mārtiņš Daģis. Brūzis Krievciemā ierīkots, sadarbojoties ar Lauku atbalsta dienestu un piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus. Iekārtas pirktas tepat Latvijā, Saldū, taču izejvielas - ārvalstīs.

Pirmo alus partiju pircēji varēs nobaudīt jūnijā turpat ražotnē. Iecerēts, ka mēnesī brūzī varētu saražot sešas līdz astoņas tonnas alus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!