Atzīmējot jūlija sākumu, vasaras neesamību un dažādus ne pārāk patīkamus notikums, mēs trešdien devāmies ūķu meklējumos. Esam mazliet iepazinušas Pārdaugavu, tāpēc tagad dažādības un citādu iespaidu dēļ pastaigājām pa centru. Šīs vizītes galamērķis: bārs ”Dzērieni 7-24” pie VEF tilta, pretī tramvaja pieturai ”Krišjāņa Barona iela”.

Atrašanās vieta: Brīvības iela 185 (fun fact: ja to vietu meklē google maps, tur logā parādās uzraksts, ka darba laiks 00-24. Laiki mainās, bāri arī maina savus darbalaikus, šņuk šņuk.)

Cenas: 100 g mokas / 1,50 EUR, 50 g Vana Tallinn / 1,20 EUR

Īss apraksts: No skata šī vieta šķietami atgādina citus ūķus, kuros pēdējā gada laikā esam iegriezušās, konkrēti tos, kuri atrodas pie lielām ielām, svarīgām pieturām un populāriem galamērķiem. Liekas, ka šādiem ūķiem parasti ir ļoti līdzīgs interjers, kas izpaužas neitrālās krāsās, vienkāršos galdos un koka krēslos, kā arī izteiksmīgu dekoratīvu elementu trūkumā.

Šajā bārā ir divas telpas, bet konkrētajā dienas laikā, kad mēs tur iegriezāmies (trešdienā ap 18.00 vakarā), pieejama bija tika pirmā telpa. Šajā telpā arī jūtams izteikts alkohola smārds – tik izteikts, ka tad, kad pēc bāra apmeklējuma Aņa atgriezās pie iesāktajiem darbiem, viņai līdzbiedri galanti aizrādīja, ka viņa smird.

Pirmajā telpā ir lete ar visām situācijām noderīgiem dzērieniem. Īpašais bonuss, ko bieži nenovērosi: ledusskapis ir ieslēgts un strādā, tāpēc dzērienus ir iespējams iegūt arī atdzesētus. Aiz bāra uzņēmīga kundze, kura mūsu apmeklējuma laikā našķojās ar saulespuķu sēkliņām. Bārā, protams, tikai vīrieši virs 40, lielai daļai svītraini krekli un rētas uz pieres. Vienam krekls ar uzrakstu "MUSIC PIRATE".

Šis ūķis kopumā atstāj tādas ieskrietuves iespaidu, un izsmalcināti kičīgo interjera objektu trūkums šo iespaidu tikai pastiprina. Pārsteidzošākais elements bārā gan ir puķupodi, kas ir salikti pa visu bāru. Dažos arī iesprausti dekori, piemēram, ar gailīti.

Atmosfēra: kā vietā, kur nāk iedzert cilvēki pa taisno uz un no darba (ja tāds ir).

Īpašie notikumi: liekas, galvenais īpašais notikums bija ļoti runātīgais vīrietis pie letes, kurš cītīgi vēlējās uzzināt, cik mums gadu un vai tiešām var pārdot alkoholu. Jāatzīst, ka bārmeni mūsu gadu skaits interesēja krietni mazāk, jo nu ir kādi gadi jau pagājuši, kopš bijām nepilngadīgas. Bet vīrietis, kā saprotams, bija labā omā un kunga prātā un centās meitenēm izteikt komplimentus. Tāpat ļoti savāds interjera papildinājums bija vīrietis, kurš ļoti aktīvi stāvēja pie paša televizora un skatījās ekrānā. Šajā vakara stundā tur pa krievu tv kanālu tika raidītas ziņas no Ukrainas, un televizora vīrietis pat pagrieza skaļāk, lai labāk dzirdētu jaunumus.

Vērtējums: normāls ūķis aizņemtiem cilvēkiem, kuriem vajag ceļakāju mājupceļam no garās darba dienas. Bet kāpēc durvis tiek vērtas jau septiņos no rīta? Droši vien tāpēc, lai laicīgi varētu sagatavoties jaunam un produktīvam darba cēlienam. Vakarā atkal atpakaļ uz ūķi, un aplis noslēdzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!