Foto: Privātais arhīvs
Pēc ilgāka radošā pārtraukuma "Shady Riga" komanda devās piedzīvojumu meklējumos, bruņojušās ar riteņiem, labu garastāvokli un ieteikumiem no lasītājiem par vietām, kur vajag iegriezties.

Jāsaka, ka pirms pāris nedēļām centāmies atrast kādu labu ūķi centra rajonā, bet izskatās, ka visi ir ciet vai visus jau esam apskatījušas, tāpēc tā vakara piedzīvojumu meklējumi beidzās ļoti jaukā kafejnīcā "Jautrais briedis", kur ir ģimeniska atmosfēra, "Uno" kārtis un mājīgs iekārtojums un kur kopējā noskaņa nemaz nav ūķīga, tāpēc tas mūsu nolūkiem nederēja. Šoreiz toties sapratām, ka laiks atkārtoti paplašināt savus apvāršņus, tāpēc devāmies uz Pārdaugavu: vietu, kur ūķiem vienmēr būs mājas un kur piedzīvojumi gaida katrā rajonā. Vīlušās nebijām.

Sākām ar iegriešanos "Kafejnīcā" pie Āgenskalna tirgus, kur no ielas iekšā aicina smaidošs vīrietis uz krūzītes. Diemžēl tieši šovakar tur bija slēgtais vakars, tāpēc uz dejām "Kafejnīcā" iesim kādu citu reizi. Devāmies tālāk uz Kalnciema ielas pusi, kur ceļa gaitā nokļuvām diennakts bārā ar nosaukumu "Beerloga", kas atrodas pagrabā. Pagrabu bāri parasti ir starp mūsu mīļākajiem bāriem, un šis nebija izņēmums.

Atrašanās vieta: Kalnciema ielas un Slokas ielas krustojums, blakus mājai ar izbalējušo uzrakstu "Simba Santehnika"

Cenas: Moka EUR 1,70/100 g, upeņu balzāms: EUR 1,35/50 g

Īss apraksts: par "Beerloga" bijām šo to jau iepriekš dzirdējušas, kā arī Aņa to jau bija kādreiz ievērojusi kā daudzsološu vietu, jo kā nu vieta ar tādu nosaukumu varētu būt vilšanās. Tuvojoties šim pagraba bāram jutām patīkamu satraukumu, ko parasti piedzīvojam pirms īpašu vietu apmeklējuma. Logos izlīmēti ēdienu un dzērienu attēli, kā arī cenas – tie solīja gan frī kartupeļus un šņabi, gan biljardu par latu stundā. Kā jau minēts, šis bārs ir pagrabā, un "Beerloga" no ārpuses izskatās pēc tāda normāla alus bāra, bet, nokāpjot lejā, sapratām, ka, par laimi, tā nu nav.

"Beerloga" ir viena telpa, kurā atrodams normāls ūķu izkārtojums. Tur ir vairāki galdi ar soliem, biljarda galds, nestrādājošs spēļu automāts, telpaugi, lete, aiz kuras un uz kuras atrodami dažādi dzerami un ēdami labumi, piemēram, gaļas un zivju maizes, čipsi, kaltēti grauzdiņi un rieksti. Sviestmaizes gan atradās zem izcili netīriem caurspīdīgiem traukiem. Protams, ir arī diskobumba (vai to vispār ir vērts pieminēt turpmākajos bāru apskatos?). Bārā ir arī televizors, kurā mūsu apmeklējuma laikā varēja skatīties konspiratīvo Krievijas kanālu REN TV, kurā allaž var smelties viedu un faktos balstītu informāciju, piemēram, par smadzeņskalošanas starojumu no ēku jumtiem un pierādījumus par citplanētiešu eksistenci. Tādēļ arī šis ir Līvas mīļākais tv kanāls, kura sniegtās zinības viņa tvertu ik dienas, ja vien tuvumā mētātos kāds strādājošs tālrādis. Šoreiz gan nācās samierināties ar piezemētāku skatāmvielu – raidījumu par ideālajām vakariņām. Patīkama pārmaiņa pēc mūžīgajām krievu diskodziesmām (kuras gan vēlāk neiztrūkstoši tika uzliktas). Aiz letes, kā parasti, sieviete labākajos gados, kurai rūp, lai visi apmeklētāji ir priecīgi, uzvedas labi, kā arī labi pavada laiku.

Bārā, protams, valdīja pustumsa, kaut arī ārā vēl bija ļoti gaišs. Pie sienām atrodami ragi, kā arī veselas lāču ģimenes ādas: viens lielāks lācis, divi mazāki. Šī īpašā ūķu tendence izkārt dzīvniekus pie sienām kādreiz jāpapēta no kāda akadēmiska skatpunkta. Varam pat nedaudz palīdzēt un izvirzīt hipotēzi: ūķu īpašnieki ir mednieki, kam patīk dzert. Vismaz akvārija ar smokošām zivīm nebija, paldies par to pašu. Īpaši vēlamies atzīmēt to, ka galdu rotājošais pītais elements pie virsmas bija pienaglots, nevis vienkārši uzklāts.

Mūsu apmeklējuma laikā divi cilvēki spēlēja biljardu (un šķietami piekopa to, ko tautā dēvē par "koļīšanos"), vairāki citi priecīgi patērēja alkoholiskos dzērienus, un vispār bārā valdīja ļoti jautra oma, ko ik pa brīdim aizēnoja satrauktas sarunas par Krieviju, Ukrainu un 9. maiju gan latviešu, gan krievu valodās.

Atmosfēra: ļoti draudzīga un jautra. Pēc REN TV raidījuma beigām bārmene uzslēdza skaļu deju mūziku, tā ka ballītes sajūtas klātesamība mūs nepameta ne brīdi.

Apmeklētāji: bez mums bārā bija vēl viena sieviete, sirms kungs, bārmene, vīrietis ap 30, kā arī vēlāk kompānijai pievienojās pusmūža kungs ar mugursomu. Tātad publika diezgan raiba. Visi izskatījās savstarpēji pazīstami un labi draugi. Sarunas ritēja gan latviski, gan krieviski.

Īpašie notikumi: varbūt tāpēc, ka Pārdaugavas bāri ir īpaši bāri, šoreiz īpašo notikumu bija vairāk. Pirmais notikums jau bija tikko pēc ienākšanas bārā. Pieejot pie letes, bārmene vīrietim ap 30 noteica, ka paskat, kādas skaistas meitenes nāk uz šo bāru un piedāvāja mums precēties ar blakus esošo skūtgalvi. Īsti nebija saprotams, kurai no mums būtu jāprecas ar minēto vīrieti, bet bārmene viņu lielīja un teica, ka viņš esot skaists, turklāt viņam ir darbs. Vīrietis šo sarunu kautri turpināja, sākot stāstīt par to, kā vakar, skatoties televizoru, noskuvis matus, bet kaut kas neesot izdevies. Paškritisks arī, hihi. "Shady Riga" meitenes mulsušas pasmējās, pasūtīja dzērienus un apsēdās. Nākamais īpašais notikums bija Līvas atklāsme, ka no tik skaistām glāzēm reti kad esam ūķos dzērušas (tās bija konjaka glāzes). Kā vēl viens īpašais notikums jāmin RENTV izslēgšana, krievu disko atskaņošana un uzstājīgie piedāvājumi dejot pa plašo bāru, kuru šoreiz gan nejutāmies pietiekami drošas izmantot. Bārmene tomēr bija neremdināma un, kad devāmies prom, teica, lai nākam vēl – tad noteikti būšot dejas. Kad Aņa devās uz kopējo tualeti izpētes nolūkos, iepriekšminētais pusmūža kungs ar mugursomu pamanījās pieskriet viņai priekšā un tualetē ieiet pirmais, par ko pārējie bāra apmeklētāji sacēla manāmu troksni, viņu norāja un izteicās, ka viņš nu gan nav džentlmenis. Šis antidžentlmenis gan, izskatījās, īsti nesaprata, par ko ir runa, un turpināja bizot pa bāru, kā būdams citā orbītā. Un tad, kad jau no visiem atvadījāmies un devāmies prom, iepriekšminētais skūtais kavalieris bija izgājis ārā uzpīpēt un Aņai novēlēja visādus laba vēlējumus, kā arī uzmanīties no policijas (jo esam taču dzērušas un uz riteņiem). Kā redzams, šis kavalieris ir ne tikai strādīgs un izskatīgs, bet arī rūpējas par dāmu labklājību. Un kurš vēl saka, ka nav labu vīriešu!

Vērtējums: esam sapratušas, ka Pārdaugavas bāros dejot ir stilīgi. "Beerloga" arī ir ļoti stilīgs bārs ar labiem cilvēkiem un patīkamu atmosfēru, tāpēc mums tur ļoti patika. Kruts ūķis! Turklāt minētais kavalieris Aņu savaldzināja tik ļoti, ka viņa dēļ Aņa pat pārkāpa savus valodas principus un atsveicinājās no viņa krieviski – lai arī apstākļi valodiskā plaknē nu nebija spiedīgi.

Tā kā "Shady Riga" meiteņu dzīves himna ir Verkas Serdučkas 2007. gada Eirovīzijas dziesma "Dancing Lasha Tumbai", arī mums liekas, ka dejot ir stilīgi, tāpēc ar lielu izsaucienu "Tanzen!" dosimies tālākās gaitās pa Pārdaugavas ūķiem (ieskaitot smejošā vīra no krūzītes kafejnīcu) dejot un meklēt piedzīvojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!