Foto: DELFI
Pandēmijas laiks Latvijā daudziem cilvēkiem lika paskatīties uz dzīvi no cita skatpunkta, zaudēt darbu, nomainīt profesiju un atrast jaunu rūpalu. Tāds ir arī Māris Dolbe no Sarkaņiem – kokapstrādes inženieris tehnologs, kas tagad brūvē sīrupus no Sarkaņu pļavu un dārzu labumiem, burkānu vietā audzē pienenes un gatavo ozolzīļu šokolādi. Pats apgalvo, ka beidzot jūtas īstajā vietā.

"Tas, ko es pašlaik daru, nav nekas svešs un nepazīstams, to jau esmu darījis no bērna kājas. Viena vecmamma bija zāļu sieva, otra pavāre, abas kaut ko katlos brūvēja, bet mamma ir aptieķniece," stāsta Māris. "Ja plauktā kaut kā nav, tātad tas neaug Sarkaņu apkārtnē. Taču, par ugunspuķi runājot, tā ir Vidzemes bagātība, citos novados tā tik dāsni nezied."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!