Foto: Privātais arhīvs
Deviņu cilvēku delegācija un viens 1984. gada "Volkswagen" retro busiņš oktobra sākumā devās aizstāvēt Latvijas godu Eiropas ielu ēdienu čempionāta finālā. Dzimtenē viņi atgriezās kā uzvarētāji – kategorijā "Pamatēdiens" iegūstot pirmo vietu 15 valstu konkurencē. Taču viss nebija tik vienkārši – aizbraukt un cept. Lai nokļūtu līdz lielajai uzvarai, bija jāpanāk arī mazākas uzvaras. Piemēram, jāizdomā, kā veco retro busiņu, kurš parasti izbraucienos mēro vien 200 kilometrus, nu aizgādāt uz Vāciju.

Būt labākajiem – tāds bija picērijas saimnieku plāns no sākta gala, jo 2018. gadā "Riga Street Food Festival" atlasē viņi bija ieguvuši godpilno otro vietu. "Tagad zinājām, ka esam jau ar lielākiem muskuļiem un patiešām varētu uzvarēt. Jutām atbalstu no klientiem, pašvaldības un citiem tirgotājiem. "Streetfood" vide vispār ir ļoti draudzīga," teic Evija.

Un tik tiešām uzvara atlasē tika gūta, un līdz ar to sākās "jautrākais" posms – atrisināt visus loģistikas jautājumus. "Kad uzvarējām Rīgā, mums bija dotas divas nedēļas laika, lai saplānotu loģistiku – kā mēs un vecais busiņš tiks uz Minheni. Busiņš parasti nebrauca tālāk par Vidzemi, ļoti liela izņēmuma gadījumā uz Zemgali, bet nekādā gadījumā uz Kurzemi vai Latgali. Mēs to ļoti taupām, viņš mums jau vecs vīrs. Ja parasti izbraucieni ir 200 kilometru rādiusā, tagad jāmēro 2000 kilometri. Kā?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!