Atklāt no jauna liellopa gaļu – četras receptes soli pa solim
Foto: DELFI

Ko gan jaunu varētu iemācīties par liellopa gaļu – iemarinē un liec cepties, vai ne? Šķiet, ka vēl vairāk maldīties par sagaidāmo kādā otrdienas vakarā es nevarēju. Uzzināt jaunas lietas un receptes devos uz kulinārās studijas "Viesistaba Vintage" rīkoto meistarklasi, ko vadīja atraktīvais šefpavārs Gatis Grosbergs.

Meistarklases kursa nosaukums pavisam vienkāršs – "Liellopa gaļas variācijas". Cepta, sautēta un… Bet nē, meistarklases ietvaros pats šefpavārs sagatavojis kopā piecas receptes, no kurām četras veltītas liellopa gaļas izcilajai garšai. Katra pilnīgi atšķirīga un neparasta. Meistarklasē sapulcējās ap 15 ļaužu, visi apsēja priekšautus, paņēma pierakstu lapas un devās klausīties, ko tad šefpavārs iemācīs par liellopa gaļu.

Atklāt no jauna liellopa gaļu – četras receptes soli pa solim
Foto: DELFI

Kā pastāstīja pats Gatis, "Viesistaba Vintage" nav ierastais restorāns plus meistarklases brīvos brīžos. "Viesistaba" atvērta tikai meistarklasēm un privātiem pasākumiem ar kulināriem šoviem – tā ir vieta, kur atpūsties un uzzināt ko jaunu par ēdienu, lai pēc tam varētu mājās gatavot apgūtos šedevrus.

Atklāt no jauna liellopa gaļu – četras receptes soli pa solim
Foto: DELFI

Arī pieeja pašai meistarklasei ir mazliet citāda, kā redzēts iepriekš – tā vietā, lai katram no 8 –16 dalībniekiem piešķirtu kartupeļu mizošanas darbiņu, gaļas marinēšanu vai garšvielu smalcināšanu, šefpavārs visu rāda un dara pats. Protams, kad tas nepieciešams, kāds tika arī pie sīpolu kapāšanas, tomēr, kā atzina vakara skolotājs – cilvēkiem tā ir vieglāk visu dzirdēt un redzēt. Gatis pēc pieredzes stāsta, ka cilvēks, kuru noliek stūrītī mizot kartupeļus, tikai to vien arī apgūs, ja nebūs pie darba virsmām un neko neredzēs un nedzirdēs.

Ko tad šefpavārs Gatis Grosbergs piedāvā apgūt liellopa gaļas meistarklasē?

Source

Tasty

Tags

Kulinārijas meistarklases Sarakstu karuselis
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form