Foto: Shutterstock
Vasara ir laiks, kad saimniecībā vairāk izmantojam vienreizlietojamos traukus - dārza svētki, pikniki vai vienkārša pasēdēšana ar draugiem. Bet ko darīt, ja parastās baltās plastmasas glāzītes ir apnikušas un ēst ar plastmasas dakšiņu vairs nav vēlēšanās?

Radoši cilvēki ir izveidojuši desmitiem izvēles iespēju - koka naži un dakšiņas ar skaistiem zīmējumiem, šķīvji ar interesantiem ornamentiem, bambusa ēdiena pasniegšanas laiviņas, koka iesmiņi. Vizuāli pievilcīgāk, dabai draudzīgāk un daudz oriģinālāk!

Trauki no palmu lapām

Foto: Publicitātes foto

Green mood - Latvijā ražoti vienreizlietojamie trauki no palmu lapām. Tie ir aukstumizturīgi, kompostējami, situmizturīgi un ūdensizturīgi. Šie trauki bioloģiski sadalās bez atlikuma, tos var izbarot pat mājlopiem, kā arī sadedzināt. Iepakojumā 25, cena sākot no 0.14 eiro.

Strīpainas dakšiņas dzīvespriecīgās krāsās

Strīpainās dakšiņas - krāsainas un koša izskata koka dakšiņas greznos jebkuru galdu un kalpos arī kā dekoratīvs elements. Atrasts: Etsy, cena: 9.25 ASV dolāri par 25.

Jūrnieku trauki piknikam pie jūras

Foto: Publicitātes foto

Piknikam pie jūras neaizstājami būs vienreizlietojamie trauki jūrnieku stilā - ar enkuriem un divkrāsu apdruku. Izgatavoti no bambusa šķiedrām. Atrasts: Sucre Shop, cena: 20.00 ASV dolāri par septiņām.

Ēdiena kastītes ar jubilāra vārdu

Foto: Publicitātes foto

Ir iespējams pasūtīt ēdiena pasniegšanas kastītes arī ar personalizētu apdruku - variet uzdrukāt jubilāra vārdu, svinību tēmu vai vienkārši kādu jautru ornamentu. Atrasts: Etsy, cena: 4.32 ASV dolāri par 12.

Salvetes ar Japānas dabas motīviem

Foto: Publicitātes foto

Japāņu dizainera Rieko Oka veidota salvešu apdruka - šāda austrumu eksotika greznos dabiskos toņos ieturētu galda klājumu. Mākslinieks iedvesmu smeļas Japānas ziemeļu dabā un tās klusinātajos toņos. Atrasts: Uguisistore, cena : 4.90 ASV dolāri, iepakojumā 100 salvetes.

Jautras glāzes bērnu ballītei

Foto: Publicitātes foto

Strīpainās papīra glāzītes būs piemērotas jautrai bērnu ballītei - glāzes ir pasūtāmas vairākās krāsās un tām ir vāciņi, kuros iestiprinās salmiņš. Tā, lai nekas no gardā dzēriena neizšļakstītos pāri malām! Atrasts: Etsy, cena: 6.05 ASV dolāri, iepakojumā 12 glāzītes.

Koši maisiņi ciemakukulim

Foto: Publicitātes foto

Kad ciemiņi no viesībām dodas prom, ir jauki, ja ciemakukuļus varam iesaiņot līdznešanai domātos skaistos maisiņos. Ir padomāts arī par detaļām - maisiņš aiztaisās ar skaistu "Thank you!" izlīmi. Atrasts: Etsy, cena: 6.92 ASV dolāri, iepakojumā 8 maisiņi.

Dekoratīvi un praktiski Francijā ražoti šķīvji

Foto: Publicitātes foto

Francijā radīti papīra šķīvji ar dzīvespriecīgu un rotaļīgu apdruku - iederēsies gan bērnu viesībās, gan dārza ballītē pieaugušajiem. Atrasts: The Tomkat Studio, cena: 6.99 ASV dolāri, iepakojumā 8 šķīvji. 

Latvijā ražoti deserta trauciņi

Foto: Publicitātes foto

Green Mood konusveida saldējuma, deserta un ogu trauciņi - Latvijā ražoti trauciņi no cukurniedru šķiedrām. Tās ir siltumizturīgas un piemērotas sildīšanas mikroviļņu krāsnī. Cena: sākot no 0.04 EUR, iepakojumā 50.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!