Foto: Shutterstock
Šogad apmeklētājus gaidīs jau trešais biedrības "Dzīvnieku brīvība" rīkotais videi draudzīgo garšu pasākums "Vegānfestivāls", kas 24. augustā no pulksten 11 līdz 20 Esplanādē priecēs ar dažādiem augu valsts produktu ēdieniem, profesionālām lekcijām un pieredzes stāstiem, diskusijām, tāpat arī meistarklasēm un sporta aktivitātēm, "Tasty" informē pasākuma preses pārstāvis Krišs Elerts.

"Pēdējos trīs gados Vegānfestivāls ir viena no gaidītākajām vasaras ballītēm Rīgā, to pierāda strauji augošais festivāla apmeklētāju un dalībnieku skaits, kas teju dubultojas ar katru reizi. Īpaši priecājamies, ka šoreiz festivāls notiks pašā pilsētas centrā, ļaujot vēl lielākam skaitam apmeklētāju zaļajā parkā baudīt burvīgu ēdienu un smaidīgu atmosfēru visas dienas garumā," tā biedrības "Dzīvnieku brīvība" pārstāve Iluta Kalniņa.

Foto: Publicitātes foto

Lai nodrošinātu plašu garšu izvēli un daudzveidību arī ķermeņa kopšanas produktu piedāvājumā, festivāla rīkotāji aicina ikvienu Latvijas un ārvalstu vegānisku produktu ražotāju pieteikt dalību festivālā. Īpaši tiek aicināti meistarklašu vadītāji un nevalstiskās organizācijas. Dalībnieki aicināti pieteikties festivāla mājaslapā www.veganfest.lv vai rakstot uz e-pastu info@veganfest.lv, līdz 15. jūlijam.

Pirmais Vegānfests notika 2017. gadā K.K. fon Stricka villā, bet otrais – Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā. Vegānfestivāla mērķis ir iepazīstināt un pārsteigt ar augu valsts produktu un ēdienu daudzveidību, kā arī sniegt jaunu un noderīgu informāciju par videi un dzīvniekiem draudzīgu dzīvesveidu, un vienkārši svinēt kopā būšanu garšīgā atmosfērā. Ieeja festivālā ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!