Sestdien, 21.jūnijā, no plkst. 10 līdz 16 Rīgas centrā, Berga bazārā notiks Saulgriežu turgus, kurā par īpaši lustīgu vasaras sākumu gādās Rīgas Danču kluba muzikanti, bet par svētku galdam nepieciešamo rūpēsies Latvijas zemnieki un mājražotāji.

"Apmeklētāji, kā allaž, varēs iegādāties dažādus lauku labumus – tostarp īstu ķimeņu sieru, kas tapis pie saimnieces Vitas Petrovas no Straupes, bet labākais cauraudzītis svētku pīrāgiem un desas rīta omletei būs iegādājams pie kūpinātas gaļas meistariem, kas nēsā mīlīgu nosaukumu "Pūku Priedītes"," stāsta Berga bazāra tirgus organizatore Irita Antoņeviča, piebilstot, ka turpat varēs iegādāt lietas svētku noskaņas radīšanai – Jāņu vainagus, dažādu zāļu un zālīšu pušķus, lina galdautus svētku galdam, tradicionālas rotaslietas, dzintara izstrādājumus, dvieļus pirts rituāliem un tēju maisījumus rīta mundrumam un vakara mieram.

Tie, kam līdz svētku maltītei vēl jāpaciešas, varēs iestiprināties turpat tirgus laukumā, atbilstoši savai gaumei – no labākajās amerikāņu tradīcijās gatavotiem braunijiem, bagātīgām sviestmaizēm, sulīgas grillēts gaļas un mednieku gaumē gatavotas brieža gaļas zupas līdz smalkām vēlajām brokastīm ar glāzi vēsa sidra.

Arī pēc svētkiem – nākamajā sestdienā, 28. jūnijā Berga Bazārs gaidīs savus apmeklētājus uz tirgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!