Foto: DELFI

Vakar lieliskajā restorānā "StockPot" notika ukraiņu vakariņas – pasākums, kurš ar mūsu atbalstu varētu kļūt par tradīciju, vismaz uz kādu laiku. Piecas ukrainietes gatavoja ukraiņu ēdienus – zupu (protams, boršču!), otro un saldo! Borščs, starp citu, lai cik lielā katlā vārīts, izbeidzās ātrāk nekā domāts. Tas nekas – viņas vārīs vēl!

Šī nebija pirmā reize, kad "StockPot" var saēsties kārtīgu boršču ukraiņu gaumē – atcerieties, marta sākumā pie Lindas un Ričarda Džonsoniem ēdām boršču, un puse no ienākumiem tika ziedoti Ukrainai. Šajā reizē Džonsoni atvēruši "StockPot" durvis un ziedo savas telpas jaunai iniciatīvai: ukraiņu vakariņām.

Foto: DELFI

Ģirts Slaviņš kopā ar domubiedriem noorganizējis pop-up kafejnīcu, kurā galvenās varones un darītājas ir piecas stipras, skaistas un talantīgas ukrainietes, kuras Rīgā ieradušās no Ukrainas: Olga, Aleksandra, Vita, Gaļina un Tatjana. Katru trešdienu, ceturtdienu un piektdienu "Stockpot" telpās Rīgā, Ģertrūdes ielā 6 no pulksten 17 viņas gaidīs vakariņās pret ziedojumiem. Vakariņās tiks vārīts borščs, ko pasniedz ar slavenajām ukraiņu pompuškām, cepti plācenīši un gatavoti citi ukraiņu ēdieni.

Foto: DELFI

Kā atzīst "StockPot" īpašnieks un šefpavārs Ričards Džonsons, ēdienu ukrainietes gatavo sasodīti labi!


Stiprās ukrainietes vētraini pārdomā ēdienkartes nianses un gaida ēdājus jau nākamtrešdien!


"Tasty" arī bija klāt, rinda bija gara, bet tas bija to vērts – viss bija tik garšīgi, nāksim vēl! Apskatiet, kā mums gāja un kādus gardumus nākamnedēļ dabūsiet nobaudīt arī jūs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!