Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 22.maijā, atklājot vasaras sezonu Ungurmuižā darbību uzsāks arī daudziem iemīļotais Braslas krogs, "Tasty.lv" uzzināja Pārgaujas novada pašvaldībā. Restorāns darbosies Ungurmuižas telpās un būs atvērts visu nedēļu, izņemot pirmdienas, kad arī Ungurmuiža apmeklētājiem ir slēgta.

Ungurmuižas vadītāja Ieva Malceniece teic, ka ir ļoti priecīga par šo sadarbību, jo bieži tūristi, kuri apmeklē Ungurmuižu vaicā arī pēc ēdināšanas pakalpojumiem. "Beidzot senā ideja par restorāna izveidi īstenosies interesantā salikumā – ar Braslas kroga kvalitātes un Ungurmuižas vēstures garšu," atzīst Ieva.

Zīmola "Braslas krogs" īpašniece Baiba Smilga šo pavērsienu uzskata par nejaušu sakritību, kas izvērtusies lieliskā iespējā. "Apjomīgo pasūtījumu dēļ, bija jāmeklē plašas telpas viesu uzņemšanai, Tāpēc izmantojām Ungurmuižas telpas. Tā nejauši ar vienu pasūtījumu, radās ideja par ēdināšanas pakalpojuma izveidi Ungurmuižā," stāsta Baiba.

Jaunajā restorānā būs baudāmi gan Braslas kroga latviskie ēdieni, gan kādreizējās Ungurmuižas saimnieces Helēnes Juliānes fon Kampenhauzenas receptes, kuras ir vairāk nekā 250 gadu senas.

Tradicionālie Braslas kroga pasākumi nebūs vienīgie, kuri ieskandinās Ungurmuižu šajā sezonā. Jau 28.jūnijā skatītājus pulcēs Mazie opermūzikas svētki, kas šogad svin desmit gadu jubileju, 8.augustā būs skatāms koncertuzvedums "Pa dzintara ceļu", bet 16.augustā visi aicināti uz Šubertiādi Ungurmuižā.

Ungurmuiža ir pieprasīta gan ekskursiju grupām, gan privātajiem pasākumiem, tāpēc pirms došanās uz Ungurmuižu, muižas vadītāja aicina zvanīt. Informācija par jaunākajiem notikumiem pieejama Ungurmuižas mājas lapā: http://www.ungurmuiza.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!