Foto: PantherMedia/Scanpix
Sabalansēts uzturs un ēdienreižu ievērošana ir veiksmes atslēga veselīgam dzīvesveidam un labai pašsajūtai. Speciālisti iesaka ievērot vienotu ēšanas ritmu, neizlaižot dienas trīs svarīgākās ēdienreizes.

Pareizas brokastis

Brokastis ir viena no svarīgākajām ēdienreizēm dienā, tām jābūt daudzveidīgām. Ja tās būs tādas, tad dienas sākums būs veselīgs un viegls.

Pareizu enerģētisko līdzsvaru nodrošina ogļhidrāti, ar kuriem bagāti mušļi un rupjmaize. Piens, biezpiens, jogurts, olas, siers, liesa gaļa, augļi un dārzeņi apgādā organismu ar vērtīgajām olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām, iesaka speciālisti.

Kaut arī kafija dod mundrumu, tomēr tējas tonizējošā iedarbība ir daudz efektīvāka. Turklāt amerikāņu zinātnieki melnajai un zaļai tējai atklājuši ārstnieciskas īpašības. Izrādījies, ka tēja uzlabo šūnu, kas no iekšpuses nostiprina sirds asinsvadus. Pēdējo gadu pētījumi parādījuši, ka tieši asinsvadu iekšējā apvalka izmaiņas ietekmē sirds saslimšanu rašanos. Mediķi iesaka katru dienu izdzert ne mazāk kā četras tasītes tējas.

Savukārt augļu kokteiļi palīdzēs tev "uzlādēt" papildus enerģiju. Pēc iespējas dodies uz darbu ar kājām vai ar velosipēdu. Tas jau dienas sākumā palīdzēs izvairīties no pārliekas smaguma sajūtas vēderā.

Gudras pusdienas

Daudzas sievietes izvēlas neēst pusdienas, sakot: "gan jau pārcietīšu", cerot tā uzlabot arī figūru. Taču viņām nav taisnība. Mediķi ir noskaidrojuši, ka pusdienas nepaēdis cilvēks uzklūp vakariņām ar trīskāršu spēku.

Tādas pārēšanās rezultātā rodas problēmas ar gremošanas sistēmu un ne pie kā laba tas nenoved. Tātad neignorē pusdienas! Kaut arī tās sastāvētu no mazkaloriju produktiem, svarīgi, lai pusdienas būtu.

Racionālas vakariņas

Vēlams, lai tās beigtos vismaz divas stundas pirms gulētiešanas. Ko vajadzētu ēst vakariņās? Ja vēlies, lai tev būtu laba figūra, tad tavai vakara porcijai noteikti jāietver siltie pirmie ēdieni. Vakariņās ieteicams ēst mazāk gaļas - tas ir produkts, kas uzsūcas organismā grūtāk kā citi.

Nedaudz viegla vīna nenodarīs īpašu ļaunumu tavai veselībai un laba asinsrites stimulācija tev netraucēs. Tikai izvairies no pārmērīgas alkohola lietošanas. Tas var ietekmēt miegu: aizmigsi, pati to nemaz nepamanot, bet nakts laikā vairākas reizes pamodīsies. Labi gulēt ir tikpat veselīgi, kā pareizi ēst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!