
Jo dārzeņi ir jāēd! Šis gan nav tas veselīgākais veids, tomēr garšīgs gan!
Sastāvdaļas:
- 200 g milti
- 180 g cukurs
- 2 lieli burkāni
- 2 olas
- 150 ml augu eļļa
- 1 tk vaniļas cukurs
- 1 tk kanēlis
- 1 tk rīvēts muskatrieksts
- 1 apelsīna miziņa
Krēmam
- 100 g mīksts krēmsiers
- 50 g pūdercukurs
- 2 ēk rieksti
Burkānus nomizo un uz smalkās rīves sasmalcina. Olas, cukuru un eļļu sakuļ līdz gaisīgai konsistencei. Maisot pakāpeniski iesijā miltus, tad pievieno burkānus, garšvielas, vaniļas cukuru, rīvētu apelsīna miziņu.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
Mīklu pilda kēksiņu formās un cep 20-25 minūtes.
Gatavo krēmu: pūdercukuru iesijā krēmsierā un no apelsīna izspiesto sulu un visu sakuļ.
Pirms pasniegšanas kēksiņus rotā ar krēmu un smalcinātiem riekstiem.
Lai labi garšo!