Burkānu kēksiņi ar apelsīnu siera krēmu
Foto: DELFI

Jo dārzeņi ir jāēd! Šis gan nav tas veselīgākais veids, tomēr garšīgs gan!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 200 g milti
  • 180 g cukurs
  • 2 lieli burkāni
  • 2 olas
  • 150 ml augu eļļa
  • 1 tk vaniļas cukurs
  • 1 tk kanēlis
  • 1 tk rīvēts muskatrieksts
  • 1 apelsīna miziņa

Krēmam

  • 100 g mīksts krēmsiers
  • 50 g pūdercukurs
  • 2 ēk rieksti

Burkānus nomizo un uz smalkās rīves sasmalcina. Olas, cukuru un eļļu sakuļ līdz gaisīgai konsistencei. Maisot pakāpeniski iesijā miltus, tad pievieno burkānus, garšvielas, vaniļas cukuru, rīvētu apelsīna miziņu.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

Mīklu pilda kēksiņu formās un cep 20-25 minūtes.

Gatavo krēmu: pūdercukuru iesijā krēmsierā un no apelsīna izspiesto sulu un visu sakuļ.

Pirms pasniegšanas kēksiņus rotā ar krēmu un smalcinātiem riekstiem.

Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.