Foto: Instagram
Kad tā vien šķita, ka olu ēdieni ir izsmēluši savas iespējas un vairs ne ar ko mūs nespēs pārsteigt, instagramu ir pārņēmis jauns trakums. Benedikta olas? Franču omlete? Nē, tā ir vakardiena. Tagad cilvēki dažādās pasaules malās kārdina savus sekotājus ar apetītlīgām brokastu bildēm, kur redzams olas dzeltenums, kas iegrimis gaisīgā, viegli apbrūninātā putota olbaltuma "mākonītī", atgādinot mīlīgu saulīti, kas slēpjas aiz mākoņiem. Ja arī tu vēlies pārsteigt mājiniekus, brokastīs ceļot galdā "mākoņolas", tad lasi tālāk un uzzini, kā to izdarīt.

Kā skaidro "Daily Mail", šis neparastais ēdiens ir visai viegli pagatavojams:

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.

2. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem (uzmanies, lai baltumā nenonāktu pat mazākais dzeltenuma kriksītis, citādi baltumus saputot būs neiespējami).

3. Ar mikseri sakul olu baltumus līdz meringa konsistencei (lai putas ir stingras, bet tomēr ne tik ļoti, lai nekristu ārā no otrādi apgāztas bļodas).

4. Uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru, veido "mākoņus" ar iedobumu vidū, kur vēlāk ieslidināt dzeltenumu. Cep "mākoņus" 5–8 minūtes.

5. Liec katra "mākoņa" viducī pa dzeltenumam un turpini cept vēl aptuveni trīs minūtes. "Mākoņolas" ir gatavas!

Ja vēlies, vari, sekojot "Instagram" gardēžu ieteikumiem, papildināt tās ar rīvētu sieru, šķiņķi, lociņiem un bekona šķēlēm, bet arī bez dažādām piedevām šis ēdiens izskatās lieliski un tieši tāpat arī garšo.

Lai gūtu iedvesmu "mākoņolu" pagatavošanai, piedāvājam ielūkoties jau realizētajos instagrama aktīvistu kulinārajos šedevros.

A post shared by Incredible Egg (@incredibleegg) on Mar 23, 2017 at 6:28am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!