Foto: LETA
Pandēmijas pirmajā vilnī, kas sākās 2020. gada martā, ēdienu un produktu piegāde mājās daudziem kļuva par normu un nepieciešamību. Un visi, gan pasūtītāji, gan piegādātāji, bijām vienā laivā, vienā lielā, līdz tam nepiedzīvotā notikumā – nacionāla mēroga mājsēdē. Pagājis pusotrs gads, šobrīd piedzīvojam jaunu ārkārtējo situāciju valstī, kas daudziem atkal licis atgriezties pie strādāšanas un līdz ar to biežākas ēšanas mājās.

Kas jauns ēdienu un pārtikas piegādēs, kas pa šo laiku noticis un ko esam pa šo laiku iemācījušies? Vai subjektīvā sajūta par cenu kāpumu atbilst reālajai situācijai? Šajā sērijā apskatīsim "Wolt" un "Bolt Food" ēdienu piegādes.

Pasūtītāju pieredze: cenas un kilogrami aug

Dita: "Cenšos pasūtīt ēdienu mājās ne vairāk kā divreiz mēnesī, bet nesanāk. Šomēnes jau trīsreiz pasūtīju. Neliekas, ka ļoti, bet nedaudz cenas ir cēlušās. Ņemot vērā to, cik reti pasūtu, manā budžetā baigā roba nav."

Santa: "Pirmajā mājsēdē sākām pasūtīt ēdienu uz mājām, ko agrāk nekad nebijām darījuši, nu tikai picas kādreiz. "Uzāķējāmies" tā pamatīgi. Liekas – šodien gan taisīšu ēst, bet – kaut kā aizrit laiks, liekas – ai, labāk pasūtīsim. Šoks iestājās tad, kad sapratu, ka esmu uzēdusies par desmit kilogramiem. Nezinu, ko viņi liek tam ēdienam klāt, bet, mājās taisot, tā uzresnēt nevar. Nolēmu pielikt punktu. Bet nu jau atkal "woltojam"... Visa šī situācija uzdzen kaut kādu stresu un rada īpašu vēlēšanos rīt visādas lietas, ko mājās uztaisīt nemaz īsti nevar. Mazliet dārgāks viss ir kļuvis, to var just, bet ne tik ļoti, lai tāpēc atteiktos."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!