Foto: Publicitātes foto
No 4. līdz 10. decembrim Liepājā pirmo reizi notiks Liepājas Restorānu nedēļa. Visas nedēļas garumā liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja baudīt izsmalcinātus un gardus ēdienus par īpaši draudzīgām cenām, kā arī piedalīties ēst gatavošanas meistarklasēs, klausīties lekcijas un muzikālus priekšnesumus, "Tasty" pastāstīja pilsētas pašvaldības administrācija.

Kopumā Liepājas Restorānu nedēļā durvis visiem gardēžiem vērs 28 ēdināšanas uzņēmumi Liepājā un Liepājas apkārtnē. Restorāni un kafejnīcas būs sarūpējuši īpašu piedāvājumu, kas atšķirsies no uzņēmumu ikdienas ēdienu klāsta, tādējādi sniedzot ekskluzivitātes sajūtu. Ēdienkartēs iekļautie ēdieni raksturos dažādu pasaules valstu gastronomisko piedāvājumu, tajā skaitā Latvijas, Vidusāzijas, Japānas, Meksikas, Itālijas, Francijas, Amerikas, Krievijas, u.c.

"Iniciatīva veidot Liepājas Restorānu nedēļu ir nākusi no pašiem uzņēmējiem un guvusi necerētu atsaucību, tajā iesaistījušies teju visas Liepājas kafejnīcas un restorāni. Apzinot ēdienkartes, ko uzņēmumi piedāvās saviem klientiem šajā īpašā nedēļā, secinām, ka laikā no 4. līdz 10. decembrim būs iespēja baudīt pasaules garšas Liepājā! Ēdienkartēs ir iekļauti ēdieni no dažādām pasaules valstīm, īpaši uzsverot latvisko un ēdienus ar vietējās izcelsmes produktiem," atzina Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Inta Šoriņa.

Papildu ēdiena baudīšanai, restorāni un kafejnīcas būs sarūpējuši arī dažādas ēdienu gatavošanas meistarklases, degustācijas un lekcijas. Rūpējoties par svētku noskaņu, restorānos notiks daudzveidīgi muzikālie vakari.

Restorānu nedēļas noslēgumā ikviens liepājnieks un pilsētas viesis tiek aicināts koncertzālē "Lielais dzintars" apmeklēt Islandes nedēļas nogali. Četru koncertu sērijā būs iespējams iepazīties ar šodienas Islandes daudzveidīgo mūzikas devumu gan klasiskajā, gan alternatīvajā mūzikā, atklājot spilgtus māksliniekus un ziemeļu zemes būtību raksturojošas, oriģinālas kompozīcijas.

Plašāka informācija par Liepājas Restorānu nedēļu būs atrodama www.liepaja.lv un liepaja.travel.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!