Foto: PantherMedia/Scanpix
Vakariņas restorānā vai pusdienas kafejnīcā? Kādēļ gan nē? Došanās uz restorānu allaž saistās ar pozitīvu saviļņojumu un svētkiem - līdz brīdim, kad ieej restorānā un tev paziņo, ka brīvu vietu nav un jāgaida, kad atbrīvosies galdiņš.

Ja restorānā ir daudz apmeklētāju, tā ir laba zīme - tas nozīmē, ka te ir labs ēdiens un lieliska atmosfēra. Turklāt apmeklētāju pilnā restorānā ir laba iespēja gūt jaunu pieredzi, iepazīstot visdažākos cilvēkus, kā arī izmēģinot ko jaunu no ēdienkartes (pašpikojot, ko izvēlas citi). Portāla "Huffingtonpost" žurnālisti izpētījuši dažādu restorānu apmeklētājus un izveidojuši savdabīgu topu, kurā uzskaita dažādus cilvēku tipus, ko var sastapt restorānos un kam būtu interesanti sēdēt blakus - jo gandrīz no katra cilvēka var gūt ko noderīgu un pozitīvu.

Ēdienu fotografētāji

Ēdienu fotografēšana var šķist traucējoša un kaitinoša, bet tad, kad pārstāj par to domāt, ir skaidrs, blakus sēdošais fotografētājs ir, iespējams, visizglītotākais cilvēks restorānu jautājumos. Pasūti to, ko viņš pasūtīja, jo parasti šie "fotogrāfi" ir bijuši daudzos restorānos un zina, kas ir katra restorāna firmas ēdiens un labākā izvēle.

Sūdzību pavēlnieks

Šī persona liks tavām dīvainajām prasībām šķist kā jaukai pastaigai pa parku. Oficiants ar prieku palīdzēs tieši tev, jo nekas nevar būt sliktāks par cilvēku, kuru nekas no restorāna piedāvājuma neapmierina.

Svinētāji

Pastāv iespēja, ka pie blakus galdiņa sēdošie svinētāji, vairojot svētku sajūtu, pacienās ar vīnu arī citus restorāna apmeklētājus, arī tevi.

Vientuļnieks

Vientuļnieks ir ideāls galda kaimiņš restorānā, jo tu varēsi izbaudīt klusu maltīti. Un kas zina? Varbūt vakariņas noslēgsies ar randiņu nākamajā dienā?!

Gardēži

Šie cilvēki pasūtīs gandrīz visu no ēdienkartes, viņiem tuvumā esošie noteikti varēs uzzināt, kā izskatās lielākā daļa no restorāna piedāvātajiem ēdieniem.

Regulārais apmeklētājs

Šis cilvēks ne vien pasūtīs pareizo ēdienu, bet, ja uzsāksi sarunu, tad viņš tev ieteiks, ko labāk pasūtīt.

Laimīgo galdiņš

Viņu regulārā smiešanās varētu šķist kaitinoša, bet neļauj tam sevi traucēt. Daudz labāk ir sēdēt blakus cilvēkiem, kuru vidū valda pozitīva atmosfēra, nekā pārim, kas visu vakariņu laiku pavada strīdoties.

Draugu galdiņš

Ja vakariņo viens, vai kopā ar cilvēku, kurš nav īpaši runātīgs, sēdēšana blakus galiņam, pie kura atrodas kupla draugu kompānija, padarīs vakaru interesantāku. Un nevajag izlikties, ka nekad nenoklausies svešinieku sarunas!

Ģimenear bērniem

Visticamāk, tu nevēlies sēdēt blakus ģimenei ar maziem bērniem. Reti kurš vēlas. Bet, ja troksnis un jezga tev netraucē - uz priekšu! Ja tev patīk bērni, tad, iespējams, šis ir tev piemērots variants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!