Ēdienu vēsture: Bazilika pesto – mērce, ko dievinājis Frenks Sinatra
Foto: Shutterstock

Pesto ir viena no pasaulē pazīstamākajām itāļu virtuves mērcēm. Tā ir izteikti aromātiska, ar tikai tai raksturīgu garšu buķeti un iespējām variēt ar sastāvdaļām pēc sirds patikas. Starp daudzajiem pesto veidiem kā vispazīstamākais dominē tieši bazilika pesto. Cik sen pasaule pazīst tieši šo mērces veidu?

Tasty.lv turpina rakstu sēriju par dažādu ēdienu vēsturi. Tā kā pavasaris ir tik tikko sācies, šoreiz par šim gadalaikam piestāvošo mērci – bazilika pesto.

Tiek lēsts, ka pirmās pesto līdzīgās mērces gatavojuši jau senie romieši. Par pesto dzimteni tiek uzskatīta Dženova, Ligūrijas reģiona galvaspilsēta Itālijas ziemeļos. Pesto priekštece bijusi "agliata" mērce, kuras pagatavošanā izmantoti ķiploki un valrieksti, divas no bazilika pesto sastāvdaļām.

Tags

Ēdienu vēsture Pesto Sarakstu karuselis Pesto
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form