Foto: DELFI
Ar trīs jaunu, ekskluzīvu alus šķirņu prezentāciju otrdien durvis vērusi atjaunotā "Aldara" vēsturiskā alus darītava.

Vēsturiskā alus darītava, kas būvēta 19.gadsimta nogalē un savulaik bijusi Sarkandaugavas un "Aldara" vēsturiskās teritorijas sirds, tagad piedzīvo savu atdzimšanu un plānots, ka nākotnē tā būs ne tikai vieta, kur top alus, bet arī vieta, kur pulcējas rīdzinieki un galvaspilsētas viesi, lai baudītu dažādus kultūras un izklaides pasākumus.

"Tagad vēsturiskā alus darītava atdzimst no jauna. Tā ir unikāla ne tikai ar vēsturisko izcelsmi un modernajām alus brūvēšanas iekārtām, bet arī ar to, ka būs pieejama apmeklētājiem, kas varēs redzēt, kā ikdienā top alus," pirms atjaunotā brūža atklāšanas vēstīja "Aldara" komunikāciju direktore Laura Krastiņa.

Jaunā alus darītava ir īpaša ar to, ka brūvēšanas un pildīšanas procesā lielākoties plānots izmantot roku darbu. Pašlaik te tiek brūvētas trīs ekskluzīvā alus šķirnes - "Staltais beļģis", "Latvijas IPA" un "Mājas alus" - gan 0,5 l un 0,33 l stikla pudelēs, gan mucās. Katrai no šīm šķirnēm raksturīga sava īpatnība, skaidro uzņēmuma galvenais alus meistars Valdis Čunka. "Tas ir alus gardēžiem. Darītavā tiks radītas unikālas šķirnes pēc individuāla pasūtījuma, kuras garšas un aromāta ziņā noteikti varēs konkurēt ar vīniem," stāsta alus meistars.

Alus darītavas atjaunošanā un alus darīšanas iekārtās "Aldaris" investējis aptuveni divus miljonus eiro. Ar īpašajām, vēsturiskajā alus darītavā ražotajām šķirnēm "Aldaris" plāno iekarot ekskluzīvā alus segmentu, konkurējot ar šobrīd ietekmīgāko nišas spēlētāju - "Valmiermuižas alu", alus darītavas atklāšanā sacīja uzņēmuma vadītājs Marguss Kasteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!