Foto: DELFI

Otrdien, 2. decembrī, kafejnīcā K.I.D., sadarbībā ar "Universitàt del Caffè", Illy un pārstāvjiem, kas ir "World Expo 2015" oficiālie sadarbības partneri, notika pirmais "Expo Cafe", šādi aizsākot tradīciju tikties ar medijiem un sadarbības partneriem, lai informētu sabiedrību par karstākajām Expo Milano izstādes aktualitātēm.

2015. gada izstādes "World Expo 2015" vadmotīvs ir ēdiens, tādēļ pirmais "Expo Cafe" tika ieskandināts ar Kafijas universitātes Illy pārstāvju degustāciju un iespēju pašiem baristu uzraudzībā pagatavot kafiju, kā arī nogaršot tradicionālo Latvijas kafijas dzērienu - ozolzīļu kafiju.

Izstāde "World Expo 2015" Milānā tiks atklāta 1.maijā Itālijā, un paredzēts, ka Latvija starp 144 izstādes dalībvalstīm sevi pieteiks ar vadmotīvu Latvia – Nature Inside. un kļūs par vienu no 144 izstādes dalībvalstīm. 

Latvijas paviljons, kura plānotā platība ir aptuveni 600 kvadrātmetru, atradīsies netālu no izstādes galvenās ieejas, kuru saskaņā ar "World Expo 2015" organizatoru prognozēm izmantos vismaz 60% izstādes apmeklētāju. Plānots, ka izstādi kopumā apmeklēs līdz pat 20 miljoniem cilvēku.

2015.gada 13.jūnijs - Latvijas Nacionālā diena izstādē "World Expo 2015" Milānā

Latvijas Nacionālā diena izstādē "World Expo 2015"  būs 13. jūnijā, bet Latvijas Nacionālās nedēļas laikā no 8. līdz 14.jūnijam Milānā paredzēts realizēt arī Latvijas atpazīstamību veicinošus kultūras pasākumus. Šajā nedēļā sadarbībā ar Jauno Rīgas teātri apmeklētājiem tiks piedāvāti trīs izrāžu vakari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!