Foto: Andrejs Terentjevs

Kas notiek, kad restorāna šefpavārs un TV kulinārijas šovu zvaigzne samainās ar receptēm? Notiek īsts šovs! Atraktīvu pavārmākslas izrādi izstādes "Riga Food 2021" viesistabā šonedēļ sniedza viesnīcas "Pullman Riga Old Town Hotel" šefpavārs Artūrs Arnicāns un Roberto Meloni, pavāršova "La Dolce Vita" vadītājs.

Šefpavārs Artūrs Arnicāns ir arī "Baltic Chefs" projekta autors, un "Riga Food 2021" bija pirmā lielākā projekta palaišana tautās. Artūrs pastāstīja, ka "Baltic Chefs" ir projekts, kurš apvieno 90 šefpavārus no visām trīs Baltijas valstīm. Šefpavāru gatavotās receptes kopā ar krāšņām fotogrāfijām un stāstiem šobrīd tiek apkopotas Baltijas pavārmākslas grāmatā "Baltic Chefs". Unikālo izdevumu varam gaidīt parādāmies novembrī.

Roberto Meloni – vai gan Latvijā ir kāds, kurš viņu nepazīst? – ir ne tikai TV zvaigzne un pasākumu vadītājs, bet nu jau arī pavārgrāmtu autors. Viņa jaunākā pavārgrāmata "Pa bērnības garšām ar Roberto" jau ir veikalos.

Izstādes "Riga Food 2021" viesistabā abus pavārmākslas meistarus uzņēma Pavāru kluba priekšsēdētāja šefpavāre Svetlana Riškova. Kur ēst gatavošana publikai, tur vienmēr ir šova elements. Lai būtu vēl aizraujošāk, abi pavāri samainījās receptēm. Tā nu Artūrs Arnicāns gatavoja mikrozaļumu salātus ar marinētu lasi un avokado-marakujas mērci pēc Roberto Meloni receptes, bet Roberto cepa auzu pārslu bezglutēna pankūkas pēc Artūra receptes. Neiztika bez uguns, bez pankūku mešanas gaisā – kā jau kārtīgā izrādē! Kā stāsta veiksmīgie, kuriem izdevās nogaršot pagatavoto, esot bijis ļoti garšīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!