Foto: F64
Nedēļas nogalē Eslpanādē garšīgi aizvadīts piektais Rīgas burgeru festivāls, kurā satiekas labākie burgeru gatavošanas meistari un to cienītāji.

No vienkārša "street food" ēdiena burgers sen kļuvis par urbānās sabiedrības kulta ēdienu un neatņemamu daļu no pilsētnieka dzīves un, protams, arī uzdzīves. Ikgadējais burgeru festivāls pulcē burgeru karstākos fanus, kas visas dienas garumā gatavi degustēt, garšot, salīdzināt un apēst ievērojamu daudzumu visdažādāko burgeru.

Sulīga gaļa, pagatavota uz atklātas uguns, klasiski un neparasti garšu salikumi dažādu krāsu burgeros, iecienītākais alus, vīns un dažādi kokteiļi – to visu varēja baudīt Burgeru festivāla apmeklētāji. Izmēģināt varēja gandrīz 30 burgernīcu "rokrakstus" un meistarību.

Festivāla programmā kā vienmēr bija arī plašas izklaides iespējas – sacensības, konkursi, priekšnesumi un koncerts. Esplanādē varēja vērot gan influenceru šovu, gan vērot, kā top šefpavāru burgeri, gan kļūt par "tautas someljē", piedaloties sacensībās vīna cienītājiem.

Viens no burgeru festivāla gaidītākajiem notikumiem ir burgeru ātrēšanas sacensības. Tas ir gan izaicinājums, gan iespēja sacensties ar īstiem ātrēšanas meistariem, un šī, protams, ir meistarība, ko var izkopt visu mūžu.

Meklējiet sevi un draugus foto galerijā, kurā tverti burgeru ātrēšanas sacensības gardākie mirkļi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!