Foto: DELFI

Latvijas dzimšanas dienu šogad tiek svinēta grandiozi un garšīgi – ar visu laiku lielāko torti Latvijā! 18.novembra vakarā ikviens Latvijas iedzīvotājs tika aicināts doties uz Esplanādi un nogaršot gabaliņu no Latvijas dzimšanas dienas Dižtortes.

Latvijas Dižtorte bija īsts izaicinājums konditoriem – dienas laikā tika izveidota vairāk nekā tonnu smagu siera – aveņu torte, kuras kopējā platība bija vairāk nekā 38 kvadrātmetri. Dižtortes pagatavošanai tika izmantotas 132 smilšu mīklas pamatnes, 300 kilogrami siera krēma un tikpat daudz putukrējuma, aptuveni 100 kg aveņu un želeja. Smilšu mīklas pamatnēs vietām bija ieceptas avenes, nodrošinot, ka visos gabaliņos jūtamas šīs gardās ogas. Pamatslānis bija pārklāts ar siera krēma kārtu, saldu pieskārienu piešķirot ar baltās šokolādes uzlējumu. bet gaumīgu pēcgaršu nodrošināja aveņu pārklājums Latvijas kontūras veidolā, tā sveicot valsti tās dzimšanas dienā. Latvijas dzimšanas dienas dižtorti gatavoja plaša komanda: konditoreja – ceptuve "Drusti" un astoņi konditori.

Dižtorti sāka gatavot jau 17.novembrī, bet tās svinīgā atklāšana notika Esplanādē, 18.novembrī plkst. 17:00. Ikviens Latvijas iedzīvotājs šodien tika aicināts nobaudīt gabaliņu gardās tortes. Esplanādē bija iespējams iepazīties ar tās recepti un uzzināt, cik un kādas izejvielas izmantotas Latvijas Dižtortes pagatavošanai.

Novērtēsim, ka mūsu valsts dzimšanas dienu varam svinēt visi kopā - plecu pie pleca izejot ielās, sajūtot fantastisku kopības sajūtu, apskatot "Staro Rīga" mākslas darbus un – kā īstā dzimšanas dienā – visiem kopā baudot Latvijas dzimšanas dienas Dižtorti!

Foto: Kā tapa Latvijas 96.dzimšanas dienas dižtorte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!