Foto: DELFI
Francijas garšas nedēļas ietvaros sestdien, 23.novembrī, iemīļotais Berga bazāra tirdziņš uz vienu dienu bija pārvērties par nelielu Parīzes tirgus laukumu.

Franču klasikas un akordeona mūzikas pavadījumā ikvienam bija iespēja iegādāties jau iecienītos produktus no Latvijas laukiem, ļauties vairāku pavāru un tirgotāju sarūpēto franču gardumu vilinājumam.

Vēlo brokastu jeb branču meistars Chez Marcel apmeklētājus lutināja ar īstām crepes – plānajām pankūkām ar dažādiem pildījumiem, apetīti rosinošo uzkodu quiche, bet šefpavārs Kārlis Celms tirgus dienā piedāvāja īpašu ēdienkarti, franču ēdienus no Latvijai raksturīgiem produktiem.

Saldā ēdiena kārotājiem sestdien bija grūta izvēle – nācās izvēlēties, vai sekot trauslo mandeļu cepumiņu macaroons vilinājumam "Anna Panna" stendā, īstu eklēru kārdinājumam vai šokolādes trifeļu bagātīgajai garšai.

Un kas gan ir franču pusdienas bez leģendārā Francijas vīna? Vīnu veikalā "Ervin& Filles" omulīgā atmosērā bija iespēja degustēt Burgundijas vīndares Clotilde Davenne vīnus, bet gardēžu iemīļotā "Gourmet Studio" piedāvātie karstie dzērieni ar armanjaku sasildīja un uzmundrināja nosalušos.

Tirdziņa laikā Francijas institūts un aģentūra "UbiFrance" ikvienu iepazīstināja ar šo organizāciju darbību Latvijā, stāstot par to, kādi patiesībā ir francūži un cik patiesi vai maldīgi ir mūsu stereotipi par Francijs iedzīvotājiem. Francijas Institūta valodu studenti franču viesmīlības garā piedāvāja dažādas pašu gatavotas uzkodas un našķus, bet ielu mākslinieks iemūžināja apmeklētāju sejas nelielās karikatūrās.

Tirgus laikā bija pieejams recepšu apmaiņas punkts - franču ēdienu mīļotāji Berga Bazārā ieradās ar savām iecienītajām receptēm, atstāja tās pie šim nolūkam paredzētas tāfeles, pretī iegūstot kādu citu – vēl neizmēģinātu recepti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!