25. janvārī Sigulda aptuveni pieci tūkstoši apmeklētāju līksmoja Siguldas lielākajā gastronomijas festivālā "Ziemas garšu svinēšana". Gardēžiem bija iespēja nobaudīt desmit izslavētu restorānu šefpavāru uz dzīvas uguns gatavotos ēdienus Latvijas leģendārās rokgrupas "Pērkons" un grupas "Rahu The Fool" mūzikas pavadībā.

Festivāla apmeklētāji Livonijas ordeņa Siguldas pilī varēja baudīt gardākos "Entresol", "Ferma", "Restorāns 3", "Ogle", "Kungu rija", "Stirna & avocado", "Hercogs", Mālpils muižas un Bīriņu pils restorānu, kā arī "Mr. Biskvīts" šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus. Šie svētki bija pirmie, kas aizsāka Siguldas videi draudzīgo aktivitāšu kopumu 2020. gadā, proti, festivālā tika izmantoti tikai videi draudzīgi trauki.

Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildināja vietējie ražotāji, tajā skaitā vīna darītavas "Zilver" un Cremon", lēni spiesto sulu piedāvājums no "Dabas Laboratorija", kā arī "Bliss Gelato" Siguldā tapušais itāļu deserts – gelato. Šefpavāru radīto ēdienu cenas – no 3 līdz 6 eiro. Pasākumu papildināja leģendārā Latvijas rokgrupa "Pērkons" un grupa "Rahu The Fool", kā arī DJ Edgars Bercis. Tāpat apmeklētājiem bija iespēja piedalīties Siguldas pils kvartāla amatnieku darbnīcās, apgūstot dažādu amatu prasmes, kā arī iepazīt produktus, kas radīti Siguldas pils kvartālā.

Lūk, foto ieskats Siguldas "Ziemas garšu festivāla" norisēs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!