Foto: DELFI
Gruziju pazīstam un mīlam kā izcilu vīnu, gardu ēdienu un sirsnīgas viesmīlības zemi. Par to "Tasty" atkal pārliecinājās gruzīnu vīnu degustācijā, ko rīkoja Gruzijas Nacionālā vīna aģentūra un Gruzijas vēstniecība Latvijā.

Ģeogrāfiskā novietojuma dēļ Gruzijas daba un klimats ir ļoti daudzveidīgs, tāpēc tradicionālajā gruzīnu virtuvē atrodams plašs gaļas, kā arī veģetāro ēdienu klāsts. Tāpat kā visur, arī Gruzijas virtuve mainās – turot godā tradicionālās receptes, jaunie pavāri meklē jaunus veidus, kā pasauli iepazīstināt ar Gruzijas daudzveidīgajām, izteiksmīgajām garšām. Un protams, kur ēdiens – tur vīns, kas ir neatņemama Gruzijas virtuves sastāvdaļa. Šobrīd Gruzijā ražo vīnu no apmēram 30 vīnogu šķirnēm.

Pasākumā par Gruzijas vīniem stāstīja un dāsni cienāja slavenais Gruzijas vīndaris Gogi Dakishvili, savukārt cienastu turpat acu priekšā gatavoja mūsdienu Gruzijas garšas pazinēja, šefpavāre Daduna Ghlonti, sniedzot lielisku iespēju baudīt gan gruzīnu vīnus, gan uzkodas, gan sirsnīgu uzņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!