Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
21. novembrī restorānā "Pullman Riga Old Town" jau trešo gadu norisinājās vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācija "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2017". Pasākuma dalībniekiem bija iespēja tikties ar 12 vīndariem un nodegustēt vairāk nekā 90 augļu un ogu vīnu un sidru šķirnes, un nobalsot par savu favorītu, "Delfi" informēja Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis Ričards Ivanovs.

Organizējot šo pasākumu, Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība vēlas popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti, informēt patērētāju par piedāvājumā esošiem vīniem, kā arī izvērtēt vietējo ražotāju veikuma potenciālu augstvērtīga produkta iegūšanai.

Ričards Ivanovs atklāja, ka pasākuma pirmajā daļā nozares profesionāļu balsojumā visaugstāko atzinību izpelnījās "Durbes veltes" (SIA "Evi&Jo", Evija Kopštāle) ražotais Cidoniju vīns.

Savukārt degustācijas otrajā daļā notika negaidīts pavērsiens – atklājās, ka pasākuma apmeklētāji nav vienisprātis ar ekspertiem, jo tautas balsojumā uzvarētāja laurus plūca Ceriņu vīns, ko piedāvā "Muižas vīns" (IK "Cremon 6", Jānis Mikāns).

Šī gada "Latvijas augļu un ogu vīna skates 2017" pilns dalībnieku saraksts ir atrodams te, bet foto galerijā vari vērot degustācijas norisi.

Pasākuma organizētāja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība atgādina, ka alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Tā pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!