Pagājušajā nedēļas nogalē, 28. janvārī, jau piekto reizi gardēži pulcējās Siguldā, lai nobaudītu dažnedažādus ēdienus festivālā "Ziemas garšu svinēšana". Gurmānus visas dienas garumā priecēja ne vien šefpavāri un restorānu “street food” piedāvājums, bet arī muzikanti, kas rindās gaidītājiem lika izkustēties, lai ziemīgajā aukstumā nesaltu kājas.

Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijas apmeklētājus priecēja restorāni "Entresol", "Ferma", "Kungu Rija", "Mr. Biskvīts", "Mālpils muižas restorāns", "Bīriņu pils restorāns", "Hotel "Sigulda" restorāns", gastrogrilbārs "Kokos", kā arī "Beef Room". Tematikā šogad lielākoties piedāvājums vienots – atzīmējot Allažu ķimelīša 200. gadskārtu, daudzos ēdienos varēja sagaršot tieši ķimenes (un arī pašu ķimelīti). Burgeri, gulašzupas, gaļas un veģetārie ēdieni – savai gaumei kaut ko atrast varēja ikviens.

Ko ziemīgu garšu festivālā apēda "Tasty"?

Arī "Tasty" paviesojās Siguldā un izbaudīja garšu svētku atmosfēru. Skaidrs, ka nav iespējams pagaršot pilnīgi visu, tāpēc šogad piestājām trīs vietās. Gastronomisko pusdienlaiku sākām ar Bīriņu pils restorāna telts apciemojumu, kurā nogaršojām pikanto viltoto zaķi, kas kopā ar izteiksmīgu tomātu mērci ievīstīts pašceptā hačapuri maizītē. Īpaši pārsteidza hačapuri, kurā ieceptas ķimenes, bet viltotais zaķis – sulīgs un gards.

Tālāk saldā ēdiena medībās devāmies pie "Mr. Biskvīts" smaidīgajām pavārēm. Izvēle nebija viegla – tur dabūjamas gan latgaļu kļockas, gan siguldiešu iecienītās ķeizarpankūkas, taču šoreiz našķējāmies ar uz uguns apceptu lauku torti. Gaisīgs biskvīts, salds krēms un ogu mērcīte – ņam!

Daudzu gaidītākais notikums bija gastrogrilbāra "Kokos" šefpavāra Jāņa Siliņa gatavošanas performance kopā ar šefpavāru Mārtiņu Sirmo – "Dantes uguns". Ļaužu rosība liela, tomēr ak, skāde – kad beidzot aizstaigājām līdz tam, bija gatavošanai pauze. Ilgi nebēdājām, tik nospriedām, ka tad jācer – nākamgad arī šāda iespēja būs, un devāmies nostāties visgarākajā rindā, kas atrodama – pie restorāna "Entresol" telts, kur gatavo šefpavārs Raimonds Zommers. Liellopa gaļas burgers bija ilgās gaidīšanas vērts – sulīgs un tāds, ko nobaudīt ziemā, zem klajas debess.

Ja šogad neaizbrauci, vari kost vien pirkstos, jo atmosfēra lieliska un ēdiens patiesi gards. Kā gurmāni lustējās – skati galerijā zemāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!