Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Sestdien galvaspilsētā valda garšīga rosība – jau no pulksten 12 Vērmanes dārzā rosās atvēsinošā našķa kārotāji, lai lustētos pirmajā Rīgas saldējuma festivālā. Lielāki un mazāki saldējuma mīļi pulcējušies, lai ne tikai mielotos ar dažādu saldējumu veidiem, bet arī izbaudītu dienu muzikālā noskaņā.

Bez saldējuma ēšanas pasākuma rīkotāji parūpējušies par muzikālām un kulturālām izklaidēm. Uz skatuves dienas laikā kāpa orķestris "Rīga", bērnu deju kolektīvs "Teiksmiņa", "Knīpas un knauķi" kopā ar Artūru Gruzdiņu, "Brīvrunu projekts" un "Citi zēni", bet pasākumu noslēdz Prusax, Būū un "Carnival Youth".

Jāatzīmē, ka svētki izvērtās tik populāri, ka pie atsevišķiem stendiem nācās gaidīt pat stundu.

Mūsdienīgu izklaižu cienītājiem visas dienas garumā bija iespēja piedalīties digitālajā viktorīnā "Saldējumam pa pēdām", apjožot Vērmanes dārzu. Tiem, kas ieradušies galvenā varoņa – saldējuma – iekārdināti, uz vietas bija iespējams nogaršot vairāk nekā 50 saldējuma veidus, gan pazīstamas garšas, gan pavisam jaunas, īpaši šai sezonai radītas. Turklāt ne tikai populāro zīmolu, bet arī no Latvijas mājražotāju piedāvājuma.

Bērnu priekam tika izveidota arī īpaša "Tio" kokteiļnīca ar bērnu parku. Mazākie kārumnieki varēja pilnveidot prasmes pavāru darbnīcā. Bešā nepalika arī pieaugušie, kas vēlējušies mirkli atelpas – elegantajā "Ekselences" kafejnīcā mierīgā gaisotnē varēja baudīt saldējuma desertus un kafiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!