Foto: Publicitātes foto

Pēterdienā Kārsavas novads aicināja ciemiņus uz Malnavas maiznīcu Dzīles, kur tika pasniegts pirmais lauku labumu brančs Latgalē. Tradicionālā latgaliešu virtuve, spēka putra, mājas siers un kūpināta gaļa ar rupjmaizi mijās ar svētku kūkām un uzkodām. "Pārbaudīts – baudāmākais brančs Latgalē!" vēsta Inese Krivmane no Kārsavas novada.

Brančs jeb vēlās brokastis ir veids kā sevi un ģimeni brīvdienās palutināt ar gardu ēdienreizi, satikt kaimiņus, iepazīt jaunus interesantus cilvēkus un kavēties patīkamās sarunās omulīgā atmosfērā.

Pirmais Latgales brančs Kārsavas novadā pulcēja kopā gan vasaras darbos ierautos kaimiņus, gan jaunus ciemiņus no Latvijas tālākajām malām. Baudot saimnieces Ainas gardo maltīti, tika mītas sarunas par būtiskām un vienmuļām tēmām. Nobaudīto bija iespēja arī iegādāties Latgales tematisko ciemu "Tirgus ciemā", kas piedāvāja kvalitatīvu vietējo mājražotāju produkciju - zivis, cūkgaļas žāvējumus, pašbrūvētu alutiņu, svaigi sietus sierus, vīnu, Latgales ārēs augušas tējas, medu un aromātisku maizi.

Kā jau tradicionāli Latgalē dejas un dziesmas neformālā gaisotnē noslēdza pirmo mājražotāju svētdienas branču. Novērtējot cilvēku interesi, vēlajām brokastīm latgaliešu tradīcijās būs arī otrais cēliens, sola pasākuma rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!