Foto: DELFI

Augusts straujiem soļiem tuvojas izskaņai, taču tieši šis ir labākais laiks, kad nodrošināties ar gardiem ziemas krājumiem. Rīgas Centrāltirgus letes vai lūst no sezonas dārzeņu un augļu ražas pārpilnības. Iepazīsties ar pieejamiem lauku labumiem un nodrošinies ar vasaras garšu arī vēlākam laikam.

Rīgas Centrāltirgū šobrīd ir vispateicīgākais laiks dažādu lauku labumu iegādei, jo netrūkst nedz kartupeļu, burkānu un zaļumu, nedz arī plūmju, tomātu, gurķu un dažādu ogu. Tiem, kuri nav paspējuši pieēsties zemenes jūnijā, ir vēl iespēja to izdarīt, jo pat tās vēl lepni gozējas uz pāris pārdevēju letēm. Augustā noteikti neiztikt bez sviesta pupiņām, jaunajiem kāpostiem, sīpoliem, vasaras ķiplokiem, avenēm un pat kazenēm, kas jau parādījušās tirgus piedāvājumā. Starp sezonas labumiem atrodama arī bērzu sula, kas lieliski remdēs slāpes pēdējā vasaras mēnesī. Neizsīkstošā daudzumā pieejamas mellenes, jāņogas, ērkšķogas, upenes, kas noteikti jāsaglabā ziemai - ne tikai ievārījumu veidā, bet arī sasaldētas.

Foto: DELFI

Tirgus priekšrocība ir tā, ka šeit iespējams iegūt ne tikai gardumus, bet arī ziedus, ar ko apdāvināt kādu vai izgreznot mājokli. Saulespuķes, asteres, gladiolas un flokši ir tikai neliela daļa no visa.

Foto: DELFI
Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!