Foto: Pasaulslavenu bārmeņu meistarklase Rīgā noslēdzas ar ballīti uz jumta
Foto: Kristaps Bardziņš

13. jūnijā Latvijā ar īpašu meistarklasi viesojās godalgotā Grieķijas bāra "The Clumsies" bārmeņi. Pasākumā piedalījās arī pazīstami Latvijas bāru īpašnieki un bārmeņi, kas uzklausīja "The Clumsies" profesionāļu pieredzi. Savukārt vakaru noslēdza pasākums kokteiļbārā "Herbārijs", informēja SIA "Prike Latvija" komunikācijas konsultants Deniss Ševeļovs.

Bārs "The Clumies" atrodas Atēnās, Grieķijā, un ir iecienīts bars ne vien Eiropas, bet pasaules mērogā, jo tas ir iekļauts prestižajā Pasaules bāru top 50. Meistarklases ietvaros grieķu bārmeņi demonstrēja savas spējas kokteiļu pagatavošanā, kā arī sniedza ieskatu sava bāra attīstībā, piemērojot padomus arī Latvijas bāriem. Meistarklasēs piedalījās bāra "The Clumsies" bārmeņi Nikos Bakolis un Vasilis Kiritsis.

Pazīstamie bārmeņi bija vienprātīgi, ka šī aroda meistariem Latvijā ir jāsadarbojas daudz ciešāk, daloties gan ar idejām, gan tehnikām, kā arī jāmeklē veidi, kā caur dzērieniem vislabāk parādīt savu kultūru.

""The Clumsies" bārā daudz laika veltām, lai pielāgotos grieķu paradumiem. Arī Latvijas bārmeņiem ir jādomā par to, kādi ir vietējo iedzīvotāju paradumi. Labāk par jebkuru citu Latvijas bārmeņi zinās, kuras vietējās sastāvdaļas izmantot savos kokteiļos un kā tās pasniegt neierastā un uzrunājošā veidā," stāsta "The Clumsies" bārmenis Nikos Bakolis.

"Noteikti ir pienācis laiks attīstīt Baltijas bārmeņu komūnu. Protams, ja Latvijas bāru kultūru salīdzinām ar Grieķiju, tad Grieķijā ir daudz lielāka tūristu plūsma. Arī Latvijas bāru apmeklējumu tradīcijas ir citādākas. Grieķijā cilvēki uz bāru dodas arī pirmdienā un otrdienā, iedzerot kādu glāzi vīna vai vienkārši baudot bāra atmosfēru. Latvijā kopš padomju laikiem nav pazudis iespaids par bāru, kur doties, lai alkoholu patērētu milzīgos apjomos. Patiesībā bārā var baudīt arī bezalkoholiskus dzērienus, tāpēc apmeklējumam nav jābūt par alkoholu, bet gan par atpūtu un labi pavadītu laiku," saka bārmenis un "World Class" pārstāvis Baltijā Edgars Elbergs.

"Mēs brīžiem aizmirstam, ka bārus neveram vaļā tikai ārzemju tūristiem, bet arī Latvijas iedzīvotājiem, kam ir savas vēlmes un intereses. Nereti tiek atvērti jauni bāri, kas varētu iemantot popularitāti Londonā vai Amsterdamā, taču tie nav saistoši Latvijas iedzīvotājiem, jo piedāvājuma cenas ir par augstu. Kopumā domāju, ka Latvijas bāru kultūra ir ļoti attīstījusies. Protams, ja salīdzina ar Londonu, mēs atpaliekam, bet kopumā uz pasaules kartes izskatāmies ļoti labi. Tāpēc atliek vien padomāt par bāru konceptu un to, kā sevi pozicionējam," stāsta bārmenis un "Bar Six" īpašnieks Leonards Pudņiks.

Source

Tasty

Tags

Restorāni Alkoholiskie dzērieni un kokteiļi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form